Zoeken

Interview: Raymond Schouten

Interview: Raymond Schouten

12 oktober 2005
Inhoudsopgave
Interview: Raymond Schouten
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Raymond Schouten

Na een aantal goede jaren in het Open Nederlands Kampioenschap debuteerde Raymond Schouten in 2004 voor Molenaar Racing in het Wereldkampioenschap. Een debuutjaar met vallen en opstaan, letterlijk en figuurlijk. Iedereen verwachtte in 2005 betere prestaties, zo ook Raymond Schouten zelf. Een jaar zaaien en het volgende jaar oogsten. Dat viel tegen. De verwachtte punten bleven uit en de kritiek op Raymond Schouten werd steeds heftiger. Toch had de jonge coureur het niet makkelijk binnen het team. Er werd niet naar hem geluisterd. In Brno was de maat vol. Raymond besloot na afloop van zijn race zijn contract met Molenaar Racing te verbreken. Hij had zich te lang lopen frustreren. Vervolgens kreeg hij van alle kanten de wind van voren. Hij zou onvoldoende progressie hebben gemaakt en de samenwerking met zijn team was onvoldoende.


Nadat hij zijn eerste Grand Prix" langs de kant stond was het tijd voor Raymond Schouten om een boekje te doen over zijn periode bij Molenaar Racing. Motorfreaks zocht Raymond op in het altijd gezellige Waardhuizen. Daar troffen we een heel open en eerlijke coureur. In huize Schouten leeft de hele familie met Raymond mee. Het was voor hem geen makkelijke periode. Met name het contact met Hans Spaan was heel moeilijk.

Met Hans Spaan was het contact heel raar. Hij gaf me het gevoel dat hij me een kutjong vond.


Ondanks de kritiek op Hans Spaan, geeft Raymond heel duidelijk aan dat Spaan er elke keer voor zorgde dat het vermogen van de Honda dik in orde was. Het probleem is dat er niet goed naar Raymond werd geluisterd. Een echte samenwerking zat er zelfs na twee jaar niet in. Het is te hopen dat Raymond volgend jaar op een goede plek terecht komt.

Tekst: Bas Prins

Foto's: Mariska Grob, Bas Prins