Zoeken

Test: Moto Guzzi V7 III Carbon

Terwijl ik met de zon hoog aan de hemel en een strakblauwe lucht met de V7 III Carbon langs het Comomeer rijd krijg ik sterk het Zwitserleven gevoel. Als er één merk is dat heeft begrepen dat de essentie van motorrijden twee wielen, een stuur en een -schuddend- motorblok is, dan wel Moto Guzzi dat met de V7 III familie misschien wel het perfecte voorbeeld daarvan in huis heeft.

Test: Kawasaki Versys 1000 SE

Hoewel het overgrote deel van de motorrijders never nooit buiten de geasfalteerde paden treedt gaan zware Allroads als warme broodjes over de toonbank, door sublieme marketingafdelingen als de ultieme toerfiets neergezet. Tijdens een tweedaagse trip van Lanzarote naar Fuerteventura (en visa versa) ontpopte Kawasaki’s nieuwe Versys 1000 SE zich als de perfecte reisgenoot voor wie het grote avontuur lonkt.

Dubbeltest: KTM 690 Enduro R en SMCR

If you like it then you better put a ring on it… soms hebben die popartiesten meer gelijk dan ze zelf ooit kunnen inschatten. Met een beetje goede wil van een fabrikant.

Dubbeltest: Honda CB650R en CBR650R

Met de opwaardering van de CB650F en CBR650F tot CB650R en CBR650R heeft Honda haar hete hangijzers in het sportieve middenklasse segment voor 2019 op verfrissende wijze compleet vernieuwd. In de bergachtige omgeving van Almeria werden we aangenaam verrast, en niet alleen door het heerlijke zonovergoten weer.

Test: Triumph Speed Twin

In 1938 schreef Triumph geschiedenis met de Speed Twin, ’s werelds eerste succesvolle paralleltwin. Voor 2019 heeft Triumph de illustere naam in ere hersteld als laatste toevoeging van de Modern Classic familie. Een zonovergoten, maar wel verdomd koud Mallorca leerde ons dat dát best een slimme zet is geweest. Of misschien toch niet…