Zoeken

Test: Indian FTR 1200

Eens in de zoveel tijd zet een fabrikant een nieuw model op de markt dat totaal anders is dan wat tot dan iedereen heeft gedaan – en daarmee een nieuw soort motor uitvindt. Denk BMW met z’n dual-purpose GS, Ducati met de Monster, of Yamaha met de oorspronkelijke Ténéré – motoren die zo direct vanaf het begin zo enorm succesvol waren dat ze al snel door de andere fabrikanten werden gekopieerd, en daarmee als de bakermat van een nieuw segment kunnen worden gezien. Met de nieuwe FTR 1200 Street Tracker zou Indian nu wel eens hetzelfde hebben kunnen gedaan.

Test: Kawasaki Z400

Een jaar na de lancering van de Ninja 400 heeft Kawasaki exact hetzelfde met de naakte variant voor het A2 rijbewijs gedaan. In het Catalaanse berggebied achter de Costa Brava laat de Z400 zien dat meer dan dat eigenlijk niet nodig is om plezier te hebben.

Test: Honda Neo Sports Cafe familie

Als heel Nederland net is gewend aan de zomertijd, zich opmaakt voor Paasweekeinden en de eerste barbecuedates met de buurtjes gepland en uitgevoerd zijn, reizen wij af naar het diepe zuiden van België, waar zich zo’n beetje alle neerslag van de Benelux heeft verzameld. Het zou ook eens niet. Maar we zijn hier om motor te rijden, zo maakt Honda het tenminste wel spannend.

Test: Bridgestone S22

Drie jaar na de lancering van de S21 heeft Bridgestone zijn opvolger, de Battlax Hypersport S22 gepresenteerd. Op een in de ochtend nog nat circuit van Jerez konden we kennismaken met Bridgestones nieuwe vlaggenschip van de Hypersport familie, die op alle vlakken moet zijn verbeterd. En niet alleen volgens de Japanners zelf…

Test: Kawasaki ZX-6R 636

Je kunt natuurlijk zo veel verzinnen voor een titel, het meest voor de hand liggend is iets in de lijn van ‘de supersportklasse is dood, leve de supersportklasse’ of ‘laatste der Mohikanen’ of zoiets uitgekauwds. Laten we dat dus maar eens niet doen. Te makkelijk, te vaak gedaan en… misschien ook te onjuist. Want als de ZX-6R ons één ding leert, is het wel hoe waanzinnig gaaf die supersport nog steeds is. En met de doorgevoerde updates is het ook gewoon een heel moderne fiets ook.