Zoeken

Test: Royal Enfield Super Meteor 650

Vijf jaar na de lancering van de allereerste in India te produceren twins, de Interceptor 650 en Continental GT 650, waarna sindsdien wereldwijd meer dan 400.000 units zijn verkocht, heeft Royal Enfield het eerste van een lang geanticipeerde reeks spin-offs aan het gamma toegevoegd: de Super Meteor 650, vernoemd naar de eerste 100 mph Enfield uit 1955.

Test: Triumph Speed Triple 1200 RR vs. MV Agusta Superveloce

Waar fabrikanten in de meeste segmenten het accent op prestaties en stuureigenschappen hebben gelegd om als beste paard van stal te worden bekroond, lijkt het erop dat het bij de Neo-klassiekers vooral om de coolheidsfactor draait. Motorfreaks nam de proef op de som en trok met de twee übercoolste uit dat segment, de MV Agusta Superveloce 800 en de Triumph Speed Triple 1200 RR, naar het warme en zonnige Dijon.

Test: BMW M 1000 R

Niets is zo succesvol als overvloed, en met de creatie van de 2023 M 1000 R (of “MR”, zoals ze ’t liefst hebben dat we ‘m noemen) heeft BMW z’n best gedaan om dat axioma in een tweewieler-context te bevestigen.

Test: Moto Morini Seiemmezzo

Na begin dit jaar een compleet nieuwe start met de X-Cape 650 te hebben gemaakt heeft Moto Morini een tweede model op basis van die zesenhalf Twin op de markt gezet: de Seiemmezzo, Italiaans voor… juist, zesenhalf. In de Franse wijnstreek Côte du Beaune konden we kennismaken met de fiets, die in twee uitvoeringen leverbaar is: een straatgeoriënteerde STR en Scrambler gestylde SCR.

Test: Norton Commando 961

Sinds de overname heeft de Indiase gigant TVS meer dan £100 miljoen in Norton geïnvesteerd, wat onder andere in een compleet nieuwe fabriek ten zuiden van Birmingham heeft geresulteerd. Het eerste model uit die nieuwe fabriek is een compleet herziene versie van de Commando 961, die nu in twee verschillende versies op de markt is gezet: de 961 CR café racer en 961 SP roadster.