Zoeken

Nadere kennismaking: Arai Profile-V

Rond Arai kleeft het imago van een prijzige helm die niet de gemakkelijkste is om op te zetten en, waar de concurrentie vol op systeemhelmen, ingebouwde zonnevizieren en hoekige aerodynamische vormen heeft ingezet, niet met de tijd is meegegaan. Met de komst van de Profile-V hebben de Japanners twee van die kritiekpunten van tafel geveegd.

Test: BMW R 1250 GS Adventure HP

Je zou denken dat de BMW R 1250 GS Adventure gewoon een GS is met een grotere tank, maar na de eerste meters heb ik het idee dat de verschillen haast niet groter hadden kunnen zijn. Waren we afgelopen jaar nog laaiend enthousiast over de nieuwe R 1250 GS, vraag ik me na de eerste rit of ik hier wel zo vrolijk van wordt.

Test: Suzuki GSX-S1000 Katana

In 1981 voorzag Suzuki de GSX1100E van een aankleding in een bijzonder, vooruitstrevend design, die de naam “Katana” meekreeg. Het werd een legende. Nu herhaalt Suzuki deze truc met de GSX-S1000: ook die kreeg een spraakmakend, spacy design, waarin het DNA van de oorspronkelijke Katana duidelijk weerspiegelt.

Test: Kawasaki W800 Street

Toen najaar 2016 door Kawasaki de Final Edition werd gelanceerd leek het doek opnieuw te zijn gevallen voor W800. Drie jaar later blijkt dat echter stilte voor de storm te zijn geweest, voor 2019 heeft Team Green de W800 weer op het menu gezet en er meteen twee verschillende uitvoeringen van uitgebracht: Street en Café. Een weekje sturen met de Street leerde ons dat ze in Akashi niet over een nacht ijs zijn gegaan.

Test: Zero SR/F

Straatlegale tweewielers die jij en ik voor geld kunnen kopen zijn in principe in twee categorieën in te delen: zij die gebruik maken van een bougie om de zaak in vuur en vlam te zetten en zij die dat in groeiende mate met elektriciteit doen. Tot nu toe was het echter onmogelijk om een direct vergelijk te maken tussen motoren uit beide categorieën – voor wat performance, handling, uitvoerbaarheid of gewoon fun betreft. Dát is met de komst van de Zero SR/F echter verleden tijd.