Zoeken

Interview Marc Marquez: het lijkt wel of niemand kampioen wil worden

'Het is raar omdat het lijkt alsof niemand wil winnen!' - geblesseerd 8-voudig wereldkampioen Marc Marquez geeft zijn mening over het 2020 MotoGP seizoen tot nu toe, een update over zijn blessure en reageert onder onder andere op de stelling dat de RC213V alleen voor hem is gemaakt.

Q&A met DCT engineer Dani Arai

Dai Arai is sinds 1999 werkzaam bij Honda en wordt bij Big Red gezien als de drijvende kracht achter de unieke DCT Dual Clutch Transmission, die dit jaar z'n eerste jubileum viert. Een Q&A geeft inzicht in z'n achtergrond, zijn leven met motoren en bij Honda en de uitdagingen in 10 jaar DCT-ontwikkeling.

Q&A met Brad Binder

Brad Binder schreef zondag geschiedenis in de Tsjechische GP toen hij zijn eerste MotoGP overwinning behaalde, wat ook de eerste racewinst van Red Bull KTM Factory Racing in de koningsklasse was.

MOTORbeurs Utrecht 2021: we gaan ervoor

Europa lijkt de eerste golf van de coronapandemie te hebben doorstaan - in veel landen worden de lockdown maatregelen versoepeld, maar desondanks zijn in korte tijd vanwege corona drie internationale motorshows geannuleerd: de NEC in Birmingham, de Intermot in Keulen en de EICMA in Milaan. Heeft de anderhalvemeterrichtlijn het voorlopige einde ingeluid van motorshows en dichter bij huis, wat heeft dat voor gevolgen voor MOTORbeurs Utrecht? Motorfreaks ging hierover met MOTORbeurs Utrecht in gesprek.

Interview Cora van Nieuwenhuizen

Motorrijders denken vaak dat de politiek motorrijders niet snapt of over het hoofd ziet. Daar is met de huidige minister van Infrastructuur en Waterstaat weinig kans op, want Cora van Nieuwenhuizen is een echte motorliefhebber. Achterop bij haar man Bert geniet ze van lange motorreizen door Europa. Op het ministerie in Den Haag vertelt ze er over.