Zoeken

Yamaha onthult 2021 MT-09

Yamaha heeft de 2021 versie van de MT-09 aangekondigd. Zoals ruim een maand geleden al op Motorfreaks te lezen heeft Yamaha de cilinderinhoud van de CP3 Crossplane driecilinder naar 890 cc vergroot en heeft nu een topvermogen van 119 pk. Dat is echter niet het enige wat aan de MT-09 is vernieuwd.

Kawasaki werkt aan hybride motor

Kawasaki heeft patent aangevraagd voor een hybride motor. Patenttekeningen tonen een motorfiets met interne verbrandingsmotor die wordt ondersteund door een elektromotor die in de transmissie is geïntegreerd. Beide aandrijvingen kunnen ook afzonderlijk functioneren.

Ducati Streetfighter V4 nu Euro5, Dark Stealth kleuren voor S versie

Ducati heeft voor 2021 de Streetfighter V4 op de Euro5 emissienorm aangepast, waardoor gelijkgebleven waardes van vermogen en koppel nu bij andere toerentallen worden geleverd. Daarnaast hebben de Italianen een nieuwe "Dark Stealth" kleurschema aan de S versie toegevoegd.

Designstudenten ontwerpen de Ducati Scrambler van de toekomst

De creatieve wedstrijd die Ducati voorstelde aan studenten van twee Italiaanse designscholen is afgerond. De eerste plaats ging naar zes studenten van IAAD - de Italiaanse Universiteit voor Design met hun project "Scrambler E-MX".

BMW breidt cruiserfamilie uit met R 18 Classic

Na de recente introductie van het First Edition model heeft BMW voor 2021 een meer op toeren gerichte versie van de R 18 gelanceerd: de R 18 Classic. De Classic is voorzien van een windscherm, buddyseat voor een passagier, zadeltassen, een extra LED- koplamp en een 16-inch voorwiel.