Zoeken

Yamaha patenteert semi-automatische transmissie voor MT-07

In 2006 had Yamaha een wereldprimeur met het YCC-S (Yamaha Chip Controlled Shifting) systeem, een automatische koppeling en versnellingsbak, dat uitsluitend op de FJR1300 werd toegepast. Met het uit productie nemen van de FJR stierf ook YCC-S een stille dood, maar dat zou wel eens kunnen gaan veranderen: Yamaha heeft namelijk patent aangevraagd voor een soortgelijk systeem op een MT-07.

Sportieve stickersets voor Suzuki GSX-8S en GSX-8R

Persoonlijk vinden we de looks nog helemaal niet zo verkeerd - en zeker niet die van de 8R, maar voor diegenen voor wie het wel wat pittiger had mogen zijn heeft Suzuki een aantal unieke stickersets bedacht: 8 verschillende sets voor de GSX-8R en maar liefst 10 voor de GSX-8S.

2025 Panigale V4S krijgt dubbelzijdige achterbrug

Sinds de lancering van de 916 zijn de enkelzijdige achterbrug en Ducati onmiskenbaar met elkaar verbonden, maar dat zou binnen afzienbare tijd wel eens kunnen gaan veranderen. Volgens de laatste geruchten keren de Italianen bij de komende Panigale V4 generatie namelijk terug naar de dubbelzijdige achterbrug.

Vespa 140 of Piaggio: jubileummodel ter viering 140 jaar PIaggio

In 1884 werd in Italië Piaggio opgericht en dat betekent dat dit jaar de 140e verjaardag wordt gevierd. Reden voor feest en dus pakt Piaggio uit met een speciale en unieke Vespa, volgens de Italianen de meest exclusieve ooit in de geschiedenis van de meest beroemde en geliefde scooter in de wereld.

Aprilia lanceert RSV4 Factory en Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Het afgelopen weekend was het Circuit of the Americas in Austin toneel voor de derde ronde van de MotoGP. Reden voor Aprilia om daar twee unieke modellen te presenteren: de RSV4 Factory en Tuono V4 Factory SE-09 SBK, ter viering van de allereerste overwinning in het WorldSBK in 2009.