Zoeken

Zero vraagt patent aan voor 'nepkoppeling'

Strikt genomen is het bij een elektrische aandrijving totaal overbodig, maar bij Zero zien ze er blijkbaar toch voordelen in. De Amerikaanse fabrikant van elektrische motorfietsen heeft namelijk patent aangevraagd voor een koppelingshendel dat het koppel en de regeneratieve remkracht moduleert om het gevoel en de controle van een koppeling van een verbrandingsmotor na te bootsen.

R1 vanaf 2025 enkel nog 'track-only' in Europa

De YZF-R1 was revolutionair toen de fiets door Yamaha in 1998 werd gelanceerd, vanwege z'n ongekende vermogen/gewicht verhouding, maar eind dit jaar valt het doek voor het eenliter Supersport icoon. Dat wil zeggen, hier in Europa; Yamaha heeft namelijk besloten om de YZF-R1 niet aan te passen aan de Euro5+ emissienormen.

Flinke updates voor 2024 Tiger 1200

Voor modeljaar 2022 had Triumph de Tiger 1200 van de grond af aan opnieuw opgebouwd en was de Britse Allroad sterker, lichter en wendbaarder dan ooit, maar d'r was blijkbaar nog ruimte voor verbetering. Triumph zegt aan de slag te zijn gegaan met de feedback van die compleet vernieuwde Tiger 1200 en op basis daarvan enkele aanzienlijke verbeteringen aan het 2024 model te hebben aangebracht.

Honda dient patent in voor rijlaan en zijwind-assistentie

Of we het nu leuk vinden of niet, rijhulpsystemen beginnen ook tot de motorindustrie door te dringen. Zo heeft Honda recent patenten ingediend voor een ADAS-systeem dat zijwind opvangt.

BMW ontwikkelt K 1600 GT-p voor Koninkijke Marrechaussee

Het afgelopen jaar werden er nog maar een handjevol van verkocht, maar dat zou binnenkort wel weer eens heel anders kunnen zijn. BMW Motorrad Nederland is namelijk met de Koninklijke Marechaussee in gesprek voor een aanbesteding van ongeveer 185 patrouillemotorfietsen op basis van een K 1600 GT.