Zoeken

Triumph opent aanval op middensegment met nieuwe Trident

Na de motor al in camouflagetrom te hebben gepresenteerd heeft Triumph nu officieel het doek gelicht van de nieuwe Trident, waarmee de Britten een aanval hopen te doen op het middenklasse Naked segment, als tegenhanger van de MT-07, Z650 en CB650R.

Norton Motorcycle deponeert flink aantal modelnamen

TVS Motor lijkt grote plannen te hebben met Norton. Deze week heeft Norton Motorcycle namelijk bij het bureau van intellectueel eigendomsrecht van de Europese Unie merkregistratie gedaan van een aantal nieuwe modelnamen, namen die in het verleden ook al door Norton zijn gebruikt.

Yamaha onthult 2021 MT-09

Yamaha heeft de 2021 versie van de MT-09 aangekondigd. Zoals ruim een maand geleden al op Motorfreaks te lezen heeft Yamaha de cilinderinhoud van de CP3 Crossplane driecilinder naar 890 cc vergroot en heeft nu een topvermogen van 119 pk. Dat is echter niet het enige wat aan de MT-09 is vernieuwd.

Kawasaki werkt aan hybride motor

Kawasaki heeft patent aangevraagd voor een hybride motor. Patenttekeningen tonen een motorfiets met interne verbrandingsmotor die wordt ondersteund door een elektromotor die in de transmissie is geïntegreerd. Beide aandrijvingen kunnen ook afzonderlijk functioneren.

Ducati Streetfighter V4 nu Euro5, Dark Stealth kleuren voor S versie

Ducati heeft voor 2021 de Streetfighter V4 op de Euro5 emissienorm aangepast, waardoor gelijkgebleven waardes van vermogen en koppel nu bij andere toerentallen worden geleverd. Daarnaast hebben de Italianen een nieuwe "Dark Stealth" kleurschema aan de S versie toegevoegd.