Zoeken

Test: Honda Forza 750

Met het nieuwe opperhoofd van de veelkoppige Forza familie heeft Honda de lat voor de luxe-scooter een flink stuk hoger gelegd. De ‘new kid on the block’ heeft een paralleltwin aandrijving, dubbele koppeling, het rijwielgedeelte van een motorfiets en flink wat elektronica – dat heeft de scooterwereld tot heden nog niet gezien.

Test: 2021 KTM 1290 Super Adventure S

Zes jaar na de lancering van de 1290 Super Adventure heeft KTM haar eenliterplus Allroad naar een hoger plan getild. De 2021 1290 Super Adventure S is volgens de Oostenrijkers de ultieme high-performance Adventure Bike en na twee dagen sturen op Fuerteventura in de meest uiteenlopende weersomstandigheden zijn we behoorlijk onder de indruk geraakt.

Test: 2021 Yamaha MT-07

In het kader van de algemene aanpassingen voor Euro heeft Yamaha aan haar populaire middenklasse Roadster MT-07 meteen een paar cosmetische correcties en technische updates doorgevoerd. Dat moet het vriendelijke karakter alleen maar ten goede zijn gekomen, wat we bij een eerste kennismaking konden checken.

Test: Magni Italia

Er is absoluut geen bedrijf meer gerechtigd om een retro model te produceren met gebruikmaking van MV Agusta hardware dan Moto Magni, wiens oprichter wijlen Arturo Magni de architect was van de racesuccessen van het Italiaanse merk, dat in 26 jaar 75 wereldtitels op naam wist te schrijven.

Test: 2021 Kawasaki Versys 1000 SE

Als COVID-19 alternatief op een persintroductie heeft Kawasaki de motor bij mij thuis afgeleverd, maar als de volgende dag het landschap in een dun laagje sneeuw wordt gehuld hoop ik vurig dat dit pittoreske uitzicht slechts van korte duur zal zijn. Kawasaki heeft de Versys 1000 SE dit jaar van Skyhook elektronisch geregelde vering voorzien, maar om daar wat zinnigs over te kunnen zeggen zal ’t toch echt beter moeten worden dan dit.