Zoeken

Test: Kawasaki Vulcan S Light Tourer

Verreden op de veertiende zondag van het jaar wordt de Ronde van Vlaanderen door velen als een van de belangrijkste en zwaarste klassiekers van het jaar gezien. De dit jaar 266,5 kilometer lange koers bevat achttien hellingen en vijf kasseistroken, maar ik ben blij dat we er vandaag met de Vulcan S in deze extreme hitte maar drie hoeven te doen.

Test: Honda Monkey

Het mag een open deur zijn, maar retro is helemaal hip en dus wordt door steeds meer fabrikanten op drie drang naar vroeger ingespeeld. De Ducati Scrambler sloeg in als een bom, Kawasaki deed er met de Z900RS nog een schep bovenop, maar hoe vet beide retro’s ook mogen zijn, wat nostalgie betreft is er niets dat kan tippen aan de Honda Monkey.

Test: Husqvarna VITPILEN 401

Geavanceerde engineering ontmoet authentiek, puur design voor een moderne, compromisloze en authentieke rijervaring op straat, dat zijn volgens Husqvarna de in 2014 op de EICMA in Milaan al als prototype gepresenteerde VITPILEN en SVARTPILEN 401. Bijna vier jaar zal het duren totdat we kennis kunnen maken met de VITPILEN 401, maar het wachten is de moeite meer dan waard geweest.

Test: SWM Superdual X

Na op de 2015 EICMA in Milaan te zijn gepresenteerd was het lange tijd stil omtrent de SWM Superdual, de Allroad versie van de R 650 R waarmee de Italianen zich wilden mengen in het felbevochten middenklasse segment. Tweeënhalf jaar later krijgen we in een tropisch warme Kromme Rijnstreek antwoord op de vraag in hoeverre SWM in die tijd een flinke sprong heeft gemaakt.

Test: Honda CB300R

Als je al een hele reeks nieuwe nakeds neer zet, is het natuurlijk een kwestie van op je vingers tellen. Dus als Honda afgelopen winter een complete rij CB’s onthult en die motoren worden één voor één op straat gezet, kun je op een gegeven moment vanzelf wachten op de laatste. Die is er nu. Na de dikke 1000 en de kleine 125 kunnen we nu eindelijk ook een been zwaaien over het zadel van de CB300R. En dat doen we niet in Marbella, niet in Lissabon, maar gewoon in Antwerpen.