Zoeken

Tetsuta Nagashima vervangt Nakagami in Thailand

Takaaki Nakagami zal het komend weekend de Thaise Grand Prix op het circuit van Buriram moeten missen. De LCR Honda coureur moet opnieuw aan zijn geblesseerde vingers in zijn rechterhand worden geopereerd en zal in Thailand worden vervangen door Tetsuta Nagashima, die op Motegi als wildcard zijn debuut in de MotoGP maakte.

MotoGP vanaf 2023 naar Kazachstan

De MotoGP kalender wordt het komende seizoen naar Kazachstan uitgebreid. Dorna heeft een 5-jarig contract getekend met de Sokol International Racetrack in deze voor de MotoGP nieuwe regio van de wereld.

Danilo Petrucci vervangt Joan Mir in Thailand

Danilo Petrucci neem het komend weekend in Thailand de plaats in van Joan Mir, die nog steeds behoorlijk veel last heeft van zijn rechterenkel. De 2020 wereldkampioen werd op de Red Bull Ring met een highsider van zijn GSX-RR gelanceerd, waarbij hij een breuk in het enkelgewricht en gescheurde enkelbanden opliep.

WorldSBK Barcelona: eerste hat trick voor Alvaro Bautista

Voor eigen publiek heeft Alvaro Bautista zijn allereerste hat trick gerealiseerd. De 37-jarige Spanjaard was domineerde ook race 2, finishte 8 seconden voor teamgenoot Ruben Rinaldi en heeft in het WK zijn voorsprong op Toprak Razgatlioglu tot 59 punten vergroot, die dankzij een fout van Rea zijn eerste podium van het weekend scoorde.

WorldSBK Barcelona: back-to-back zege voor Bautista

Op het circuit van Catalunya heeft Alvaro Bautista zijn eerste back-to-back overwinning in een raceweekend sinds Aragon begin dit jaar gerealiseerd. De Aruba.it Racing Ducati coureur nam in de Superpole sprintrace bij de start meteen de leiding in de race en finishte een seconde voor Jonathan Rea, die in de laatste ronde zijn teamgenoot Alex Lowes naar de derde plaats terugverwees.