Zoeken

WK Superbike Portimao: derde dubbel voor Rea

Voor de derde keer in zijn carrière heeft Jonathan Rea in Portimao de dubbel gerealiseerd. De leider in het wereldkampioenschap finishte de tweede race ruim een seconde voor Michael van der Mark, die daarmee zijn negende podium dit seizoen bijschreef. Marco Melandri maakte het podium compleet.

WK Superbike Portimao: zege 65 voor Jonathan Rea

De eerste race in Portimao was er geen maat op Jonathan Rea. De drievoudig wereldkampioen nam bij de start de leiding in de race en schreef daarna onbedreigd zege nummer 65 bij. Marco Melandri en Michael van der Mark maakten het podium compleet.

WK Superbike Portimao: Eerste pole voor Laverty in 5 jaar

Eugene Laverty heeft zich op een zonovergoten Portimao op de pole position gekwalificeerd. De Milwaukee Aprilia coureur dook in de slotfase van Superpole 2 een tijd van 1'40.705 nipt onder de tijd van Jonathan Rea door. Marco Melandri maakte de eerste startrij compleet.

WK Superbike Portimao: Rea domineert dag 1

Jonathan Rea heeft de eerste dag van de eerste race na de lange zomerstop op het Portugese circuit van Portimao de snelste tijd op de klokken gezet. De Noord-Ierse KRT coureur, die een week geleden nog in Japan was voor de onthulling van de 2019 ZX-10RR, reed in FP1 een tijd van 1'41.817 en was daarmee twee tiende seconde sneller dan Marco Melandri.

Romano 'remknijper' Fenati stopt met racen

Romano Fenati stopt per direct met racen. De 22-jarige Italiaan kwam het afgelopen weekend in opspraak nadat hij in de Moto2 race op het rechte stuk in de voorrem van Stefano Manzi had geknepen.