Zoeken

Dani Pedrosa testrijder KTM?

Aan het eind van het seizoen stopt Dani Pedrosa met racen, maar we denken niet dat 'ie lang achter de geraniums hoeft te gaan zitten. KTM heeft namelijk z'n zinnen op de drievoudig wereldkampioen gezet als MotoGP testrijder naast Mika Kallio.

MotoGP Red Bull Ring: Ducati en Lorenzo-land

De Red Bull Ring in Oostenrijk blijft niet alleen Ducati-land, maar is nu ook Lorenzo-land. De vijfvoudig wereldkampioen sloeg in de slotfase de aanvallen van Marc Marquez af en schreef zijn 47e Grand Prix overwinning bij, zijn derde voor Ducati. Op anderhalve seconde maakte Andrea Dovizioso het podium compleet.

Alvaro Bautista naar Ducati WK Superbike?

Alvaro Bautista zou wel eens de nieuwe teamgenoot kunnen worden van Chaz Davies in het WK Superbike. De voormalig 125cc wereldkampioen is hierover in gesprek met Ducati, zo heeft Ducati Corse's Sporting Director Paolo Ciabatti bevestigd.

MotoGP Red Bull Ring: Marquez op pole voor tweede jaar op rij

Voor het tweede jaar op rij heeft Marc Marquez zich op de Red Bull Ring op de pole position gekwalificeerd. De Repsol Honda coureur reed in zijn tweede run van Q2 een tijd van 1'23.241 en bleef daarmee op eentiende seconde verstoken van een nieuw kwalificatie-record. Andrea Dovizioso kwam in zijn laatste snelle ronde 2 duizendste seconde te kort, terwijl Lorenzo in de laatste twee sectoren bijna anderhalf tiende seconde op Marquez toegaf.

MotoGP Red Bull Ring: Ducati domineert dag 1

Een week na zijn overwinning in Brno heeft Andrea Dovizioso de eerste trainingsdag op de Red Bull Ring in Oostenrijk de snelste tijd op de klokken gezet. De Ducati fabriekscoureur reed in droge eerste vrije training een tijd van 1'23.830 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan teamgenoot Jorge Lorenzo. Danilo Petrucci maakte op een halve seconde de Ducati dominantie compleet.