Zoeken

MotoGP wintertest Valencia: Vinales snelste tijd, Marc Marquez P4

Maverick Vinales heeft tijdens de eerste MotoGP wintertest de snelste tijd gerealiseerd. De Aprilia Racing coureur reed met nog iets meer dan een uur te gaan een 1'29.253 en ging daarmee bijna 2 tiende onder de snelste tijd van Marc Márquez, die uiteindelijk zijn allereerste dag met de Ducati GP23 op de vierde plaats zou eindigen.

Nieuw concessiesysteem MotoGP aangekondigd

Op de vooravond van de allereerste wintertest op het circuit van Valencia heeft Dorna Sports het nieuw concessiesysteem gepresenteerd dat per direct wordt ingevoerd. Het nieuwe systeem is bedacht om met name Honda en Yamaha te helpen het gat te dichten met de Europese fabrikanten.

Dorna trekt licentie in CryptoDATA RNF MotoGP team

Het team ontkende het afgelopen weekend nog in zwaar weer te zijn en kondigde tijdens een persconferentie zelfs het Roemeense EDM festival Untold als nieuwe strategische partner aan, maar op maandag kwam het MotoGP Selectie Committee, bestaande uit leden van de FIM, IRTA en Dorna Sports, met het schokkende nieuws de licentie van het CryptoDATA RNF MotoGP team voor het 2024 te hebben ingetrokken.

Mooney VR46 bevestigt Fabio Di Giannantonio

Een week geleden zat hij nog zonder werk, maar het Mooney VR46 Racing Team heeft vandaag Fabio Di Giannantonio officieel bevestigd voor het 2024 seizoen. De winnaar van Qatar neemt binnen het team de plek in van Luca Marini, die de overstap naar Repsol Honda heeft gemaakt.

HRC bevestigt Luca Marini voor 2024 en 2025

Het was al een paar weken een publiek geheim en gisteren werd zijn vertrek bij Mooney VR46 al aangekondigd, maar nu is het officieel: HRC bevestigt Luca Marini een dag voor de MotoGP test in Valencia als opvolger van Marc Márquez in het Repsol Honda fabrieksteam voor 2024 en 2025.