Zoeken

MotoGP Catalunya: eerste Ducati pole voor Lorenzo

Na de eerste dag al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet heeft Jorge Lorenzo op Catalunya zijn allereerste pole position voor Ducati gerealiseerd. De drievoudig MotoGP wereldkampioen reed in zijn tweede run een tijd van 1'38.680 dook daarmee 7 honderdste seconde onder de tijd van Marc Marquez door. Andrea Dovizioso maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Catalunya: Lorenzo vindt Mojo terug, Marquez crasht

Jorge Lorenzo lijkt zijn Mojo bij Ducati eindelijk te hebben gevonden. De winnaar van Mugello postte de eerste dag in Catalunya de snelste tijd, eentiende seconde sneller dan Andrea Iannone. Marc Marquez ging in de slotfase onderuit en viel daardoor terug naar de twaalfde plaats, op een seconde van z'n toekomstige teamgenoot.

Suzuki bevestigt 2-jarig contract Joan Mir

Het was al een tijdje een publiek geheim, maar nu heeft Suzuki het officieel bevestigd: Joan Mir maakt het volgend seizoen de overstap naar de MotoGP met Team Suzuki ECSTAR, voor het 2019 en 2020 seizoen, en wordt de nieuwe teamgenoot van Alex Rins.

Rea verlengt contract met Kawasaki

Hij had meerdere opties voor het komende seizoen, waaronder een zitje in de MotoGP, maar Jonathan Rea heeft ervoor gekozen om loyaal te blijven aan het groene team en de paddock van het WK Superbike. De 31-jarige coureur uit Noord-Ierland heeft een nieuw tweejarig contract getekend met Kawasaki voor 2019 en 2020.

WK Superbike Brno: een-twee Yamaha, Rea crasht

118 races heeft het geduurd, maar Alex Lowes heeft in Brno eindelijk zijn allereerste overwinning in het WK Superbike gerealiseerd. De Pata Yamaha finishte de tweede race twee seconden voor teamgenoot Michael van der Mark, de eerste een-twee voor Yamaha sinds Portimao 2011. Chaz Davies maakte het podium compleet.