Zoeken

2024 IOMTT: Dunlop zet snelste tijd in eerste kwalificatie

Met een gemiddelde snelheid van 129,590 mph op zijn Honda Superbike heeft Michael Dunlop de eerste kwalificatiesessie van de 2024 Isle of Man TT de snelste tijd gerealiseerd. Peter Hickman zette de snelste tijd in de Superstock (BMW M 1000 RR en Supertwin (Yamaha R7) klasse, terwijl Davey Todd op de Ducati Panigale V2 de snelste tijd in de Supersport reed. De gebroeders Crowe reden de snelste tijd bij de zijspannen.

MotoGP Catalunya: Bagnaia van Zero to Hero in 24 uur

Nog geen 24 uur nadat hij een zekere zege in de grindbak zag eindigen heeft Pecco Bagnaia zich gerevancheerd. De 2-voudig wereldkampioen hield onder de warmste temperatuur het hoofd koel en nam met nog zes ronden te gaan de leiding van Jorge Martin, die lange tijd het veld had aangevoerd. Marc Marquez maakte het podium compleet, zijn vierde op rij met een start vanaf de vijfde rij.

MotoGP Catalunya: Espargaro wint Sprint crashfestijn

De zesde Sprint van het seizoen ontpopte zich tot een waar crashfestijn. Raul Fernandez, Brad Binder en Pecco Bagnaia gingen alledrie in leidende positie onderuit, waardoor de zege verrassend naar Aleix Espargaro ging. Marc Marquez en Pedro Acosta maakten het Sprint-podium compleet.

MotoGP Catalunya: Espargaro op pole, Marquez niet in Q2

Met een nieuw absoluut ronderecord heeft Aleix Espargaro zijn zesde pole position in de MotoGP gerealiseerd. De Aprilia fabriekscoureur, die op steenworp afstand van het circuit van Catalunya is opgegroeid, reed in zijn tweede run een 1'38.180 en ging daarmee 31 duizendste seconde onder de tijd van Bagnaia in diens eerste run. Brad Binder maakte op de valreep de eerste startrij compleet, Marc Marquez plaatste zich niet in Q2.

MotoGP Catalunya: Espargaro zet nieuw ronderecord, Marquez niet naar Q2

Op het circuit waar hij op donderdag het einde van zijn carrière aankondigde heeft Aleix Espargaro op vrijdag de snelste tijd gerealiseerd. De 34-jarige coureur uit Granollers reed met nog 3 minuten op de klok een 1'38.562 en zette daarmee en passant een nieuw absoluut ronderecord. Voor het tweede race-weekend op rij plaatste Marc Marquez zich niet rechtstreeks voor Q2.