Zoeken

Het verhaal achter de Moto Guzzi V7

Met de V7 heeft Moto Guzzi een knetterleuke retro in huis die een geheel nieuwe dimensie aan de term onthaasten heeft gegeven, waardoor het bijna niet is voor te stellen dat de allereerste V7 55 jaar geleden juist om z’n sportieve prestaties werd geroemd. En dat terwijl het V7 blok in eerste instantie was ontworpen als motorblok voor een sportievere versie van de Fiat 500.

Classic test: Yamaha 2000 YZF-R7 Haga

De schorsing van vier jaar die Andrea Iannone is opgelegd vanwege anabole steroïden aangetroffen in een urinetest na afloop van Sepang 2019 doet denken aan een soortgelijk incident exact 20 jaar geleden, toen Noriyuki Haga aan het eind van het seizoen drie weken werd geschorst vanwege een positieve drugtest na de seizoensopener in Zuid-Afrika.

Classic Test: Ducati MH900e

Als ontwerper weet je dat je het hebt gemaakt op het moment dat je collega-fashionista je werk loven – en nog beter, erdoor geïnspireerd worden een eigen variant op hetzelfde thema te produceren. Want dat is precies wat de Zuid-Afrikaanse progettista Pierre Terblanche is overkomen, 20 jaar na z’n creatie van de neo-retro MH900e, een fascinerende en destijds totaal innovatieve mix van oud en nieuw, bedacht tijdens zijn 10-jarige periode als Head of Design bij Ducati, waarvan de productie exact 20 jaar geleden begon in december 2000.

Motorgeschiedenis: de Robert Lusk collectie

De meeste coureurs houden het voordat ze veertig zijn wel voor gezien, maar dat geldt niet voor de al meer dan vijftig jaar in het Verenigd Koninkrijk wonende expat en oud-coureur Robert Lusk, die op 80-jarige leeftijd nog steeds racet. En in de loop der jaren een collectie van ongeveer 100 motoren heeft opgebouwd.

Test: Moto Martin Kawasaki 1230

Velen van ons hebben motoren die deel van het gezin uit zijn gaan maken. Betrouwbare vrienden waarvan je je niet meer kunt herinneren dat je nog niet in je bezit waren en die uiteindelijk een deel van je leven werden. Dat is zeker het geval met de 1980 Moto Martin Kawasaki, die de Australiër Scott Webster de afgelopen 40 jaar in z’n garage heeft gehad en tegenwoordig Down Under mee racet (en om de overwinning vecht) in de Vintage Superbike series tegen helden van weleer als Rob Phillis, Wayne Gardner, Steve Martin, Mal Campbell en Jeremy McWilliams.