Zoeken

Dubbeltest: BMW R 1250 GS "40 Years Edition" en R 1250 GS Adventure

Voor de 40e verjaardag van ’s werelds bestverkochte motorfiets, de BMW R 1250 GS, heeft het Beierse merk weer de nodige nieuwigheden uit de kast getrokken. Vooral op het gebied van de elektronica is de reis-allroad naar een hoger niveau getild. Motorfreaks ging met de GS-Adventure en de “40 years edition” op pad.

Test: Ducati Multistrada V4 S

Tien jaar na de lancering van Multistrada 1200 heeft Ducati de “Vier in een” formule naar het V4 platform doorgezet. Met de nieuwe Multistrada V4 is het volgens de Italianen gemakkelijker dan ooit om alle wegen te domineren, op zowel het sportieve als het toeristische vlak en al dan niet geasfalteerd. Dat moesten we maar eens proberen dan.

Test: Kawasaki Versys 1000 S

Twee jaar na de lancering van de vierde versie van de Versys 1000 heeft Kawasaki een S versie aan z’n populaire eenliter hoogpoter toegevoegd, die als nieuw instapmodel moet worden gezien. De Versys 1000 S is nagenoeg identiek aan de Versys 1000 SE, op één ding na: de Showa semi-actieve vering. Een weekje sturen in eigen land in de meest uiteenlopende omstandigheden heeft ons geleerd dat de S daar écht niet minder om is, maar wel goedkoper in prijs.

Test: BMW R 18 First Edition

Beter laat dan nooit? Na flink wat jaren de Cruiser markt angstvallig te hebben omzeild heeft BMW eindelijk de handschoen weer opgepakt en heeft het nu met de launch van de R 18, die inmiddels al bij alle dealers wereldwijd te aanschouwen is, op Harley-Davidson en Indian in hun core Big Twin segment voorzien. Game on!

Test: Royal Enfield Himalayan

De meeste mensen denken dat je een 200 pk sterke Dakar-look-a-like nodig hebt om te kunnen reizen, zeker als het asfalt ophoudt. Met de Enfield-Himalayan kan het echter ook, maar dan voor een kwart van de prijs. Mits je niet al te veel haast hebt.