Zoeken

Yoshimura SERT Motul presenteert 4-mans team voor EWC

Aan het eind van het 2022 seizoen trok Suzuki zich wereldwijd uit alle takken van motorsport terug, maar er is één team dat het Japanse merk uit Hamamatsu ook in 2024 trouw blijft. Yoshimura SERT Motul heeft zijn vier rijders aangekondigd voor het FIM Endurance World Championship 2024, het vierde EWC-seizoen van de alliantie tussen de Japanse Yoshimura-organisatie en het Suzuki Endurance Racing Team uit Frankrijk.

Uitslag 8 uren Suzuka gecorrigeerd, TOHO Racing Honda-team gediskwalificeerd

De FIM heeft de einduitslag van de 44e Suzuka 8 Hours aangepast. Het als tweede gefinishte Honda-Team is gediskwalificeerd, waardoor alle daarachter gefinishte teams een plaats opschuiven en F.C.C. Honda alsnog op het podium staat en de leiding in het WK Endurance iets steviger in handen heeft.

Honda domineert 44e 8 uren van Suzuka

In de MotoGP en het WorldSBK zijn ze verre van competitief, maar in de 8 uren van Suzuka - voor Japanners de belangrijkste race van het seizoen - heeft Honda dit jaar een keiharde mokerslag uitgedeeld. Na 8 uur racen had Big Red P1 t/m P4 voor zich opgeëist, met de overwinning voor het tweede jaar op rij voor het officiële HRC fabrieksteam.

YART Yamaha wint 24 uur Spa-Francorchamps

Het Yamahalube YART Yamaha EWC Official Team heeft een fantastische prestatie neergezet tijdens de 24H Spa EWC Motos. Gestart vanaf de pole position schreef het Oostenrijkse team de tweede 24-uurs race van het seizoen op naam - haar eerste 24-uurs zege in 14 jaar - en heeft daarmee de leiding genomen in het kampioenschap.

KRT annuleert deelname 8 uren van Suzuka

Kawasaki's officiële WorldSBK team heeft aangekondigd dit jaar toch niet deel te zullen nemen aan de 8 uren van Suzuka, voor Japanse fabrikanten de meest prestigieuze race van het seizoen, die dit jaar in augustus zal worden verreden.