Zoeken

SERT Suzuki wint 24 uur van Le Mans

Yoshimura SERT Motul heeft de 47e editie van de 24 uur van Le Mans gewonnen. Het team van Suzuki France kreeg na bijna 16 uur racen de leiding terug toen Karel Hanika met de YART Yamaha crashte, na zelf na 3 uur racen ook onderuit te zijn gegaan en de leiding uit handen te hebben gegeven. BMW Motorrad World Endurance Team en YART Yamaha maakten het podium compleet.

YART op pole position voor 24 uur Le Mans

Regerend wereldkampioen YART Yamaha heeft zich in Le Mans op de pole position gekwalificeerd voor de 24 uur van Le Mans, de eerste race van het 2024 EWC seizoen dat dit jaar uit twee 24-uurs en twee 8-uren bestaat. YART noteerde een beste gemiddelde tijd van 1'34.868 en was daarmee drietiende seconde sneller dan Yoshimura SERT Motul.

#333 Honda domineert Pre-test 24 uur Le Mans

Honda Viltaïs Racing heeft de toon gezet voor voor de 24 uur van Le Mans, de openingsronde van het 2024 EWC-seizoen van 18 tot en met 21 april. Het Franse team zette ook de tweede testdag de snelste tijd en was ditmaal bijna een halve seconde sneller dan wereldkampioen YART Yamaha.

#333 Honda zet snelste tijd eerste testdag 24H Le Mans

Honda Viltais Racing heeft de eerste dag van de 2-daagse test voor de 24 uur van Le Mans, die over 2 weken plaatsvindt, de snelste tijd gerealiseerd. Het Franse team, met als rijders Florian Alt, Steven Odendaal en Leandro Mercado, reed in haar laatste ronde een 1'36.534 en was daarmee 25 duizendste seconde sneller dan SERT Suzuki. Wereldkampioen YART Yamaha zette de derde tijd.

Suzuki gaat toch weer racen, maar dan anders

Twee jaar na de aankondiging zich aan het eind van dat seizoen terug te trekken uit alle takken van motorsport keert Suzuki weer terug naar de wegrace motorsport. De Japanners hebben zich ingeschreven voor de 8 uren van Suzuka in de Experimenteel raceklasse met een GSX-R1000R CN SPEC, met een volledige focus op CO2-neutraliteit.