Zoeken

Paolo Ciabatti: deelname Ducati fabrieksteam 8 uren Suzuka grote wens

Het sterke optreden van Team Kagayama Ducati het afgelopen weekend in Suzuka is niet onopgemerkt gebleven bij de Italianen. Voormalig MotoGP Sporting Director Paolo Ciabatti was het afgelopen weekend in Suzuka te gast en uitte de wens om de komende jaren met een officieel fabrieksteam deel te willen nemen aan de prestigieuze 8-uren race.

Team HRC wint 45e editie 8 uren Suzuka

Voor het derde jaar op rij heeft Honda de prestigieuze 8 uren van Suzuka op naam geschreven, de 30e overwinning voor Big Red in 45 edities. Team HRC with Japan Post, met MotoGP coureur Johann Zarco, finishte de 8-uren race ondanks een 40 seconden tijdstraf vanwege een niet correct uitgevoerd pitstop 8 seconden voor YART - Yamaha, dat nu wel in het klassement aan de leiding gaat voor SERT Suzuki, dat op een ronde op de derde plaats werd afgevlagd.

YART op pole in 45e editie 8 uren Suzuka

Yamalube YART Yamaha EWC Official Team zal de 45e editie van de 8 uren van Suzuka van de pole position starten. De Duitse rijder Marvin Fritz reed in de Top10 Trial een snelste tijd van 2'05.130, nadat teamgenoot Karel Hanika in zijn run onderuit was gegaan. Het is de derde pole op rij van het team, dat dankzij de 5 punten die de pole oplevert nu SERT Suzuki in de ranking voorbij is gegaan en de nieuwe leider is in het WK.

8 uren Suzuka: Honda dominant in onofficiƫle vrije training

Honda heeft in de onofficiële vrije training voor de 8 uren van Suzuka de toon gezet. Het Team HRC with Japan Post, dat naast de Japanners Takuma Takahasi en Teppei Nagoe MotoGP coureur Johann Zarco als rijder heeft, zette in de vijfde en laatste sessie van de dag een 2'06.119 en was daarmee 6 tiende seconde sneller dan DUCATI Team KAGAYAMA. Wereldkampioenen YART reden op een seconde slechts de 4e tijd.

Yamaha onthult YART 8 uren Suzuka team

Yamaha Motor Co, Ltd. kondigt met trots aan dat het Yamalube YART Yamaha EWC Official Team dat momenteel deelneemt aan het Endurance World Championship (EWC) zal deelnemen aan de 45e "Coca-Cola" Suzuka 8 Hours Endurance Road Race tussen vrijdag 19 juli en zondag 21 juli 2024 als Yamaha's topteam in het evenement.