Zoeken

Groen licht voor Team Kawasaki Webike Trickstar in EWC

Het onofficiële Kawasaki fabrieksteam in het EWC rijdt ook het komende seizoen met het startnummer #11. Met een nieuwe teamstructuur en bandenfabrikant hoopt Team Kawasaki Webike Trickstar, zoals het team dit seizoen officieel heet, dit seizoen weer voor de wereldtitel te kunnen gaan.

Wojcik Racing tekent Isaac Vinales voor #77 EWC team

Wójcik Racing Team, het Poolse team dat in het EWC in de Superbike en Superstock klasse actief is, heeft opnieuw een coureur van 'wereldklasse' gecontracteerd. Moto3 podium finisher Isaac Vinales, neef van Maverick, is opgenomen in het #77 Formula EWC team als teamgenoot van de Fransman Mathieu Gines en Zuid-Afrikaan Sheridan Morais.

SERT blijft in 2023 in EWC met Suzuki

Suzuki mag zich uit de motorsport terug hebben getrokken, maar daarmee is niet gezegd dat we nergens geen Suzuki's meer aan de start zullen zien. Zo zal het Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul in 2023 als vanouds weer deelnemen aan het FIM Endurance Wereldkampioenschap.

Nieuwe datum 2023 8 uren van Suzuka

Nadat Dorna Sports de 2023 kalender van het WorldSBK bekend had gemaakt bleek er voor het eerst in de geschiedenis een overlap te zijn met de 8 uren van Suzuka. EWC promotor Discovery Sports Events heeft nu in samenspraak met de FIM en de Japanse event promotor Mobilityland een nieuwe datum voor de roemruchte race geprikt.

VILTAIS RACING IGOL wint 85e Bol d'Or, topteams vallen uit

Niet de fabrieksteams van Yamaha, Suzuki, Honda, Kawasaki en BMW, maar VILTAIS RACING IGOL heeft de 85e Bol d'Or, die 100 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd, op naam geschreven. Het Franse privé team finishte 1 ronde voor Wójcik Racing Team EWC 77, dat er een Yamaha 1-2 van wist te maken. Op twee ronden achterstand maakte WEBIKE SRC KAWASAKI FRANCE het podium compleet.