Zoeken

Rea verlengt contract met Kawasaki

Hij had meerdere opties voor het komende seizoen, waaronder een zitje in de MotoGP, maar Jonathan Rea heeft ervoor gekozen om loyaal te blijven aan het groene team en de paddock van het WK Superbike. De 31-jarige coureur uit Noord-Ierland heeft een nieuw tweejarig contract getekend met Kawasaki voor 2019 en 2020.

WK Superbike Brno: een-twee Yamaha, Rea crasht

118 races heeft het geduurd, maar Alex Lowes heeft in Brno eindelijk zijn allereerste overwinning in het WK Superbike gerealiseerd. De Pata Yamaha finishte de tweede race twee seconden voor teamgenoot Michael van der Mark, de eerste een-twee voor Yamaha sinds Portimao 2011. Chaz Davies maakte het podium compleet.

WK Superbike Brno: Rea breekt all-time record van Carl Fogarty

De pole position ging nipt aan z'n neus voorbij, maar in de tot 16 ronden ingekorte eerste race was er geen maat op Jonathan Rea. De Kawasaki fabriekscoureur schreef onbedreigd zijn 60e SBK overwinning bij en is daarmee de nieuwe recordhouder in het WK Superbike. marco melandri en Tom sykes maakten het podium compleet, Michael van der Mark finishte op de vijfde plaats, vlak achter teamgenoot Alex Lowes.

WK Superbike Brno: Superpole 45 voor Tom Sykes

Tom Sykes heeft opnieuw een pole position aan z'n illustere lijstje Superpoles toegevoegd. De Kawasaki fabriekscoureur, die volgens de geruchten het volgend jaar naar Yamaha overstapt, reed in de slotfase van Superpole 2 in Brno een tijd 1'57.687 en door daarmee tweetiende seconde onder de tijd van z'n teamgenoot door. Marco Melandri maakte de eerste startrij compleet.

WK Superbike Donington: vd Mark doet de dubbel!

Na op zaterdag al de boeken in te zijn gegaan als eerste Nederlandse WK Superbike winnaar heeft Michael van der Mark er op zondag meteen de eerste dubbeloverwinning van gemaakt. De Pata Yamaha coureur won de tweede race in Donington op ruime afstand voor Toprak Razgatlioglu, die in de laatste ronde wereldkampioen Jonathan Rea naar de derde plaats terugverwees.