Zoeken

WK Superbike Argentinie: Tien op rij voor Jonathan Rea

De tweede race in Argentinië was er opnieuw geen maat op Jonathan Rea. De 31-jarige coureur uit Ballymena nam na een moeizaam begin wederom met zevenmijlslaarzen afstand van de rest van het veld en werd met een voorsprong van drie seconden op Xavi Fores afgevlagd. Marco Melandri maakte het podium compleet, voor Michael van der Mark eindigde de moeizame race op de negende plaats.

WK Superbike volgend jaar 3 races per weekend

Tijdens de twaalfde ronde van het WK Superbike in Argentinië hebben Dorna en de FIM een aantal updates voor 2019 aangekondigd. Meest ingrijpend is het nieuwe format, dat voor het eerst in de geschiedenis naar 3 races per weekend wordt uitgebreid.

WK Superbike Argentinie: Negende op rij voor Rea, Kawasaki wint constructeurstitel

De pole position ging net aan z'n neus voorbij, maar tijdens de eerste race in Argentinië heeft Jonathan Rea orde op zaken gesteld. De viervoudig wereldkampioen won zijn negende race op rij, een evenaring van het record van Colin Edwards uit 2002, waarmee Kawasaki nu ook de constructeurstitel in handen heeft. Marco Melandri en Toprak Razgatlioglu maakten het podium compleet.

WK Superbike Argentinie: tweede pole van het seizoen voor Melandri

Marco Melandri heeft in Argentinië zijn tweede pole position van het seizoen gerealiseerd. De Aruba.it Ducati coureur reed in Superpole 2 een tijd van 1'39.012 en was daarmee ruim viertiende seconde sneller dan Jonathan Rea. Eugene Laverty maakte de eerste startrij compleet, Michael van der Mark kwam niet verder dan een teleurstellende elfde plaats.

MTM Kawasaki Racing verlegt contract met Deroue en Schotman

De wereldtitel ging in de laatste race aan hun neus voorbij, maar het MTM Kawasaki Racing Team heeft het contract met beide coureurs Scott Deroue en Robert Schotman verlengd. Voor Deroue wordt dit het derde seizoen voor het Belgische team.