Zoeken

Zero DSR/X to Saint Tropez: de trip

Elektrisch rijden wordt door veel hardcore motorrijders als een no-go gezien, vanwege de bekende vooroordelen: het gebrek aan rijgenot, de beperkte actieradius en de ellenlange laadtijd. Leuk voor in de stad, maar probeer daar maar eens mee op vakantie te gaan. Motorfreaks ging de uitdaging aan en ging met een Zero DSR/X op en neer naar Saint-Tropez.

Megatrip: Retourtje Saint-Tropez

Bij een trip naar Saint-Tropez denk je al snel aan een vakantie van een week of drie in hartje zomer, maar wat als je die tijd niet hebt, het weer in Europa niet over naar huis te schrijven is of het nog hartje winter is en je naarstig verlangt naar de zon. Samen met twee vrienden ging Jacco de uitdaging aan en knalde in twee dagen tijd letterlijk op en neer naar Saint-Tropez. Omdat het kan.

Kawasaki Versys Highland Tour

Schotland staat bekend om zijn ruige natuur, whisky, haggis, mannen met rokken en voortdurende regen. Toch staat de zon op mijn helm te bakken als ik de Kawasaki Versys 1000 SE in Edinburg de snelweg op stuur voor een vierdaagse tocht naar en door de Schotse Highlands.

Reizen: per Versys naar Verdun

Sinds de aanhoudende coronapandemie is met de motor op vakantie naar Verweggistan geen vanzelfsprekendheid meer, maar voor een mooie trip hoef je ook niet per definitie ver van huis te gaan. We maken een indrukwekkende trip terug in de tijd door de Franse regio Grand-Est, waar een kleine eeuw geleden een bittere strijd om onze vrijheid werd gestreden.

Freaks goes rondtrip Schotland

Het is al door velen voor ons gedaan, maar we zullen ook de laatsten niet zijn: een motortrip maken door Schotland. Het is niet al te ver rijden en de vooruitzichten zijn enorm: landschappen, stuurwegen, weinig verkeer, cultuur snuiven, nog meer rijden, goed eten, goed drinken, nog meer vergezichten en ga zo maar door. En het hoeft niet eens meteen een drieweekse vakantie te zijn, je kunt makkelijk voor een (lang) weekend heen en weer. Dát moeten we maar eens proberen.