Zoeken

Vierde armoperatie voor Marc Marquez

Marc Marquez moet voor de vierde keer aan zijn rechter bovenarm worden geopereerd. De 8-voudig wereldkampioen ondervindt nog steeds veel hinder en heeft daarom gekozen om 18 maanden na zijn laatste operatie opnieuw onder het mes te gaan.

MotoGP Mugello: Fabio Di Giannantonio op pole in knotsgekke kwalificatie

In een knotsgekke kwalificatie heeft Fabio Di Giannantonio in Mugello zijn allereerste pole position in de MotoGP gerealiseerd. De 23-jarige coureur uit Rome reed in de listige omstandigheden een 1'46.156 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Marco Bezzecchi. Luca Marini maakte de eerste startrij compleet.

RNF Racing wordt satellietteam Aprilia

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: RNF Racing wordt het komend seizoen het satellietteam van Aprilia, waarmee voor het eerst in de geschiedenis vier Aprilia RS-GP machines aan de start zullen staan.

MotoGP Mugello: Aleix Espargaro troeft Ducati-armada af

In het hol van de leeuw heeft Aleix Espargaro een heel armada aan Ducati's achter zich gelaten. De Aprilia fabriekscoureur reed in Mugello in de laatste minuut van FP2 een 1'47.070 en was daarmee 49 duizendste sneller dan Pecco Bagnaia, die een trein van maar liefst 5 Ducati's aanvoerde.

Aprilia bevestigt Espargaro en Vinales voor 2023 en 2024

Op de vooravond van de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Mugello heeft Aprilia haar rijders voor de komende twee seizoenen bekend gemaakt. Met beide coureurs Aleix Espargaro en Maverick Vinales hebben de Italianen een nieuw 2-jarig contract getekend.