Zoeken

Tetsuta Nagashima vervangt Nakagami in Thailand

Takaaki Nakagami zal het komend weekend de Thaise Grand Prix op het circuit van Buriram moeten missen. De LCR Honda coureur moet opnieuw aan zijn geblesseerde vingers in zijn rechterhand worden geopereerd en zal in Thailand worden vervangen door Tetsuta Nagashima, die op Motegi als wildcard zijn debuut in de MotoGP maakte.

MotoGP vanaf 2023 naar Kazachstan

De MotoGP kalender wordt het komende seizoen naar Kazachstan uitgebreid. Dorna heeft een 5-jarig contract getekend met de Sokol International Racetrack in deze voor de MotoGP nieuwe regio van de wereld.

Danilo Petrucci vervangt Joan Mir in Thailand

Danilo Petrucci neem het komend weekend in Thailand de plaats in van Joan Mir, die nog steeds behoorlijk veel last heeft van zijn rechterenkel. De 2020 wereldkampioen werd op de Red Bull Ring met een highsider van zijn GSX-RR gelanceerd, waarbij hij een breuk in het enkelgewricht en gescheurde enkelbanden opliep.

MotoGP Motegi: Thriller Miller wint, Bagnaia crasht

Op de Twin Ring Motegi stond er vandaag geen maat op Jack Miller. De 27-jarige Australiër nam in de derde ronde de leiding in de race en finishte 3 seconden voor Brad Binder, die in de laatste ronde Jorge Martin voorbij wist te gaan. Fabio Quartaro finishte op de 8e plaats, maar liep in het WK wél 8 punten uit op Pecco Bagnaia, die in de laatste ronde onderuit ging, zijn 5e DNF dit seizoen.

MotoGP Motegi: eerste pole voor Marc Marquez sinds Motegi 2019

Na in de ochtend onder extreem slechte weersomstandigheden FP2 te hebben gedomineerd heeft Marc Marquez op een kletsnatte Twin Ring Motegi Marc Marquez acht dagen na zijn rentree zijn allereerste pole position sinds Motegi 2019 gerealiseerd - zijn 63e in de MotoGP. De 8-voudig wereldkampioen reed in Q2 een 1'55.214 en was daarmee 2 tiende seconde sneller dan Johann Zarco. Brad Binder maakte de eerste startrij compleet.