Zoeken

MotoGP Sepang: Marquez verrassend winnaar, Rossi crasht

Marc Marquez heeft verrassend de MotoGP Grand Prix van Maleisië op naam geschreven. De Repsol Honda coureur, die op de grid zes plaatsen was teruggezet, kreeg de overwinning in de schoot geworpen toen met nog vier ronden te gaan Rossi in leidende positie onderuit ging. Alex Rins en Johann Zarco maakten het podium compleet.

MotoGP Sepang: 80e pole position voor Marc Marquez

Hij is nog maar 25 jaar jong, maar in Sepang heeft Marc Marquez heeft zijn 80e pole position bijgeschreven. De zevenvoudig wereldkampioen reed in de kwalificatie, die vanwege moessonregen bijna anderhalf uur was vertraagd, een tijd van 2'12.161 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Johann Zarco. Valentino Rossi maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Sepang: Alex Rins post snelste tijd in FP2

Alex Rins heeft de eerste dag in Maleisië de snelste tijd op de klokken gezet. De Ecstar Suzuki coureur reed in de slotfase van FP2 een tijd van 1'59.608 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Marc Marquez, die in de gecombineerde tijdlijst derde was achter Andrea Dovizioso die zijn tijd in FP2 niet verbeterde.

MotoGP Phillip Island: Vinales eindigt zegeloze reeks Yamaha

Maverick Vinales heeft Yamaha's zegeloze periode in de MotoGP tot een eind gebracht. De 23-jarige Spanjaard nam na een moeizame start in de achtste ronde de leiding in de race en reed daarna onbedreigd naar zijn eerste overwinning sinds Le Mans vorig jaar - de eerste voor Yamaha sinds Assen vorig jaar.

MotoGP Phillip Island: Zesde pole voor Marquez

Onder dreiging van regen heeft Marc Marquez in Australië zijn zesde pole position van het jaar gerealiseerd. De vijfvoudig MotoGP wereldkampioen reed in zijn eerste run in Q2 een tijd van 1'29.199 en was daarmee drietiende seconde sneller dan Maverick Vinales. Johann Zarco maakte de eerste startrij compleet.