Zoeken

Test: Kawasaki Z500 SE

Met een motor kun je nooit iedereen te vriend zijn, toch? Kun je een motor maken waarmee een beginner direct uit de voeten kan, maar die uitdagend genoeg is voor een ervaren rot? Met de Z400 kwam Kawasaki al akelig dicht in de buurt van die magische mix tussen rijgemak en sportiviteit – en nu heeft de Z500 exact diezelfde eigenschappen, maar dan met een grotere cilinderinhoud en een flink opgefriste styling.

Test: Rieju Aventura 500

Wanneer je het hebt over Globetrotters denk je al snel aan fietsen als de GS of Africa Twin, twee modellen die door hun marketingafdelingen minutieus alles go-anywhere motoren zijn gepositioneerd. Met de Aventura 500 biedt het Spaanse Rieju een alternatief dat niet alleen toegankelijk is voor het A2 rijbewijs, maar waar je dankzij dubbele tanks ook nog eens veel verder mee komt.

Test: BMW CE 02

Tijdens de presentatie van de BMW CE 04 in 2022 werd er al naar gehint: de CE 04 zou binnen afzienbare tijd worden vergezeld door een model dat onder de 04 zou worden geplaatst. Nu, in 2024 is het met de CE 02 zover, maar is het direct ook een model dat in geen velden of wegen op zijn grotere broer lijkt. De CE 02 houdt het midden tussen een scooter en een motorfiets, maar is vooral helemaal anders! Wij reden de eerste kilometers met BMW’s elektrische nieuwkomer in Lissabon.

Test: Aprilia RS 457

Aprilia heeft een hart voor nieuwkomers. De nieuwe RS 457 kan nauwelijks anders worden uitgelegd: De nieuwste telg in de supersportieve RS-serie vult het gat tussen 125 en 660 cilinderinhoud en past met 48 pk precies in de A2-rijbewijsklasse. Motorfreaks reed met de RS op het Micky Mouse circuit nabij Modena, waar de racer zich als en vis in het water voelde.

Test: Honda CBR1000RR-R Fireblade SP

Met de introductie van de nieuwe 2024 CBR1000RR-R Fireblade SP laat Honda er géén enkel twijfel over bestaan, alles is uit de kast getrokken om op het hoogste niveau in het op productie motoren gebaseerde WK superbike mee te strijden. Onze man Ron Huijs reed ermee op het circuit van Portimão en om te zeggen dat hij serieus onder de indruk was, is een enorm understatement.