Zoeken

Test: Kawasaki Ninja 500 SE

Dat ’t een lekkere lichtgewicht stuurfiets is hadden we begin dit jaar in Alicante al ontdekt, maar als na bijna 1.300 kilometer in Nederland en België de Ninja 500 SE weer bij Kawasaki's hoofdkantoor moet worden ingeleverd weten we niet waar we nou het meest van onder de indruk zijn: z’n flitsende stuureigenschappen binnendoor, z’n volwassen gedrag op de snelweg, of het verbruik dat te bizar zuinig is.

Test: VOGE 300 Rally

Ze zeggen dat je in Nederland nauwelijks meer offroad kunt rijden. Toch, als je de weg weet, kun je nog aardig wat leuke paden vinden waar een motor als de VOGE 300 Rally zijn trucs kan uitspelen. En dat “voor weinig”!

Test: Kawasaki Versys 650 vs. QJMotor SRT 700 X

“De Russen komen, maar dan wel één voor één”, grapte conferencier Wim Kan decennia geleden. De Russen kwamen niet, maar de Chinezen wel! Na CFMoto, Moto Morini, SWM en in zekere zin Mash, brengt QJMotor ook motoren naar ons land. Onder andere de SRT700 X, een luxe allroad in de lichte middenklasse, waarin Kawasaki met de Versys 650 de scepter zwaait. Maar hoe lang nog?

Test: Triumph Speed 400

Exact 12 jaar na de aankondiging een lichte eencilinder te ontwikkelen als nieuw instapmodel heeft Triumph met de lancering van de Speed 400 (en Scrambler 400) niet alleen -eindelijk- de langverwachte daad bij het woord gevoegd, maar heeft dat ook nog eens op een geheel eigenzinnige manier gedaan, zo wordt ons snel duidelijk tijdens een eerste test met de Speed 400 in eigen land.

Test: MV Agusta Enduro Veloce

Met een vertraging van twee jaar heeft MV Agusta eindelijk de langverwachte Enduro Veloce - voorheen de Lucky Explorer 9.5 - op de markt gezet. In het prachtige berglandschap van sardinië reed Alan Cathcart op MV's allereerste Allroad, waarvan hij in 2022 nog het prototype had getest, en was aangenaam verrast.