Zoeken

Test: Indian Challenger King of the Baggers racer

Ik heb ik de loop der jaren behoorlijk wat racers getest, variërend van MotoGP en 500 GP machines tot WorldSBK racers en ProTwin musclebikes, zelf gebrouwen of in de fabriek gebouwd. Niets, maar dan ook écht niets, vergelijkt qua pure onwaarschijnlijkheid, in combinatie met zijn gigantische omvang, fors gewicht en pure strijdlust, met de Indian Challenger fabrieksracer waarmee Tyler O’Hara in 2022 de MotoAmerica King of the Baggers kroon van aartsrivaal Harley-Davidson won, waarmee de ruim een eeuw durende oorlog tussen de twee toonaangevende Amerikanen een nieuw leven in is geblazen.

Test: Honda XL750 Transalp

“We hebben de oude Transalp gepakt en die met Tabasco en hete pepers flink wat pittiger gemaakt”, zegt Honda Europe woordvoerder Paul Nowers tijdens de presentatie van de XL750 Transalp, en nog voordat in het bergachtige achterland van de Algarve de regen plaats heeft gemaakt voor een stralende zon ben ik overtuigd dat daar geen woord van gelogen is.

Test: Kawasaki Ninja 650

In 2017 introduceerde Kawasaki de Ninja 650 als opvolger van de ER-6f en gaf daarmee een nieuwe dimensie aan het middenklasse SportTour segment, dat voor die tijd door viercilinders werd gedomineerd. Na drie jaar geleden de motor een eerste update te hebben gegeven heeft Team Green de populaire middenklasse motor voor 2023 nog verder verfijnd.

Test: Kawasaki Z650

Met de Z650 heeft Kawasaki al vanaf z’n introductie een keiharde kaskraker in huis. Voor modeljaar 2023 heeft Team Green de populaire Naked een tweede update gegeven, waarmee de veiligheid naar een hoger plan is getild. Op het eiland Ibiza raakten we na twee dagen intensief sturen behoorlijk gecharmeerd, en niet alleen van de Spaanse zon.

Test: Royal Enfield Super Meteor 650

Vijf jaar na de lancering van de allereerste in India te produceren twins, de Interceptor 650 en Continental GT 650, waarna sindsdien wereldwijd meer dan 400.000 units zijn verkocht, heeft Royal Enfield het eerste van een lang geanticipeerde reeks spin-offs aan het gamma toegevoegd: de Super Meteor 650, vernoemd naar de eerste 100 mph Enfield uit 1955.