Zoeken

Test: Aprilia RS 660

Als er één motor is waar ik enorm naar heb uitgekeken om op het circuit te testen, dan toch wel de nieuwe Aprilia RS 660, gelanceerd als niets minder dan een straatlegale circuitmotor die, en ik quote “de winnende race-ervaring van Aprilia op de weg brengt.” En daarmee de nodige verwachtingen heeft geschept.

Test: Harley-Davidson Low Rider S

Als ik langzaam door het gezellige industriepark Dru tuf en de omgeving in me opneem, kijken de scholieren, die via de voormalige ijzergieterij naar huis fietsen, me bewonderend na. “Gave motor” klinkt het meermaals en ik zie diverse opgestoken duimen. Hier in de achterhoek houden ze wel van wat “heavy metal”…

Test: BMW 2021 S 1000 R

Zeven jaar na de lancering van de allereerste S 1000 R heeft BMW z’n sportieve roadster niet alleen compleet vernieuwd, maar er voor het eerst ook een M-versie aan toegevoegd. Op het circuit van Mettet raakten we enorm onder de indruk van wat nu voor het eerst met recht een naakte versie van de S 1000 RR Superbike kan worden genoemd.

Nader bekeken: Harley-Davidson Sportster S

Na de onthulling al enkele weken online te hebben aangekondigd werd dinsdagmiddag eindelijk het doek gelicht van Harley's nieuwe powercruiser, door de Amerikanen gedoopt tot Sportster S en de tweede fiets die met de nieuwe Revolution Max 1250 V-twin is uitgerust, in dit geval nog een aanvullende T heeft gekregen, als in 1250T. In een notendop: 121 pk bij 228 kilo rijklaar.

Dubbeltest: Moto Guzzi V7 Special en V7 Stone

Mocht het je zijn ontgaan – Moto Guzzi viert dit jaar haar 100-jarige bestaan en heeft zich daarmee bij de illustere club gevoegd met legendarische merken als Royal Enfield en Harley-Davidson. Een van de belangrijkste modellen is ongetwijfeld de in 1965 gelanceerde V7 geweest, waarvan eind vorig jaar de vierde generatie werd gepresenteerd.