Zoeken

Test: BSA Gold Star 650

Ze oogt als het Britse voorbeeld, het motorblok komt uit Oostenrijk en de organisatie erachter zit in India – de schijnbaar typisch Britse nieuwe BSA Gold Star 650 zou je die internationale status absoluut niet geven.

KTM RC 8C Handover Event

Nadat de 200 units in recordtijd online waren uitverkocht kregen 30 van die nieuwe eigenaren hun RC 8C overhandigd tijdens een super exclusief 2-daags event op het circuit van Valencia, met MotoGP sterren als Brad Binder, Jeremy McWilliams en Mika Kallio. En dat was niet het enige.

Test: KTM RC 8C Gen.2

Toen KTM op 27 oktober vorig jaar de tweede generatie van de RC 8C lanceerde, een track-only racemotor op basis van de LC8c paralleltwin, waren de 200 units binnen 2 minuten en 38 seconden uitverkocht. Op het circuit van Valencia kregen 30 van die nieuwe eigenaren hun RC 8C overhandigd tijdens een 2-daags event, waar ook onze man Alan Cathcart de Gen.2 RC 8C stevig aan de tand mocht voelen.

Dubbeltest: Royal Enfield Continental GT en Interceptor

Toen Royal Enfield in 2019 de nieuwe Twins lanceerde in vorm van de Continental GT 650 en Interceptor 650 bleek het Brits/Indiase motormerk een gouden zet te hebben gedaan. Niet alleen waren de nieuwe Twins het schoolvoorbeeld van retro-klassiek design, maar waren bovenal zeer scherp geprijsd. Voor 2023 heeft Enfield de line-up met speciale Thunder en Lightning Editions uitgebreid.

Test: Fantic Caballero 700

De zon schijnt altijd in Italië, zeiden ze en nodigden ons uit voor de introductie van de Fantic Caballero 700. Vol verwachting vlogen we erheen en waren bitter teleurgesteld – door het weer, let wel, niet door de beroemde Italiaanse edelman.