Zoeken

Megatest: Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT

Als ik na 4 intensieve dagen en 2.618,3 kilometer de Africa Twin Adventure Sports vanuit het Zuid-Spaanse Marbella thuis op de oprit parkeer ben ik helemaal kapot, maar dat zegt alles over het barslechte weer van de laatste dag. Als er één motor is waarmee ik dat avontuur volgende week direct zou overdoen, dan zonder twijfel deze 2020 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports DCT.

Vergelijk: Versys 1000 vs. Tiger Sport

Dikke Allroads worden steeds meer gepresenteerd als de ultieme “go-anywhere” fiets om “Long way…” te gaan. Maar wat nou als je niet de intentie hebt om in de voetsporen van Charlie Boorman en Ewan McGregor te treden, maar wel een sportieve fiets wilt om comfortabel mee naar Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië te gaan. De Kawasaki Versys 1000 en Triumph Tiger Sport zijn twee van die fietsen die tegen de stroom ingaan, maar die ondanks de gemene deler elkaars tegenpolen hadden kunnen zijn.

EICMA 2019: wat je hebt gemist

Normaal gesproken barst de motorbeurs van de nieuwtjes. Dit jaar waren er wel merken met opvallend nieuws, maar de oogst was voor mijn gevoel een tikje mager dit jaar. Wellicht is dat de stilte voor de Euro 5-storm?

Test: Paton S1-R Lightweight

De Isle of Man TT winnen is een enorme prestatie, laat staan dat je dat 19 keer doet, zoals Ulsterman Michael Dunlop tot nu toe voor elkaar heeft gekregen. Twee jaar op rij met dezelfde machine winnen zegt echter ook alles over die motorfiets – en dat is wat Michael heeft gedaan met de in Italië gebouwde Paton S1-R in 2018 en 2019, in de competitieve Lightweight TT voor 650cc tweecilinders.

Freaks goes rondtrip Schotland

Het is al door velen voor ons gedaan, maar we zullen ook de laatsten niet zijn: een motortrip maken door Schotland. Het is niet al te ver rijden en de vooruitzichten zijn enorm: landschappen, stuurwegen, weinig verkeer, cultuur snuiven, nog meer rijden, goed eten, goed drinken, nog meer vergezichten en ga zo maar door. En het hoeft niet eens meteen een drieweekse vakantie te zijn, je kunt makkelijk voor een (lang) weekend heen en weer. Dát moeten we maar eens proberen.