Zoeken

Dossier 2018 Gold Wing: Gold Wing European Federation treffen Slovenie

Omdat we toch bezig zijn met een Gold Wing test en het nu eens wat anders aan willen pakken, maar dit toevallig ook samenvalt met het 35-jarig jubileum van de Europese Gold Wing vereniging én ze in het jubileumjaar ook een internationaal treffen hebben georganiseerd, was het plan al snel gesmeed: waarom zouden we het treffen niet met een bezoekje vereren? Koffers vol, jas aan, helm op, gaan. Zo eenvoudig is het.

Test: MV Agusta Turismo Veloce 800 Lusso SCS

Het meest irritante deel van motorrijden is wanneer je in de stad vast zit in het verkeer en binnen no-time een dikke linkerhand hebt van het bedienen van de koppeling. Bij MV Agusta hebben ze daar wat op bedacht. Rond de fabriek in Schiranna konden we kennismaken met de Turismo Veloce 800 Lusso SCS, die van een automatische koppeling is voorzien.

Test: Kawasaki Ninja 650

Leuk altijd, die motorritjes als je voor een magazine werkt. Maar is het altijd wel zo representatief? Doen wij hetzelfde als een doorsnee consument doet? Om daar voor een keertje echt zeker van te zijn, doen we voor een dag eens… precies hetzelfde als een doorsnee consument. Voor jullie, de lezer natuurlijk.

Test: FN 1947 XIII 350

Je zou het misschien niet zeggen, maar onze Zuiderburen zijn ooit een innovatief motormerk rijk geweest. Alan Cathcart ging terug in de tijd met deze naoorlogse 1947 FN XIII 350.

Test: Aprilia Tuono V4 Factory vs Triumph Speed Triple RS

Net als in de middenklasse is er ook bij het zwaardere werk een duidelijke verdeling. Aan de ene kant - als je het nog mag zeggen - de budgetmodellen die je veel geven voor weinig, aan de andere kant de crème de la crème, de koningsklasse, die je meer geven voor flink wat meer. Maar dan heb je het ook wel over echte kanonnen, waar niets meer op af te geven valt. Of misschien toch nog wel?