Zoeken

Freaks goes rondtrip Schotland

To do list

30 oktober 2019

Voordat we er erg in hebben rijden we, tegen het plan in, midden in Edinburgh. Maar ja, we moeten er toch doorheen en dan is de kortste weg dwárs door de stad. Zou hier graag nog eens terug komen, het ziet er naar uit dat het verhaal van de vorige avond toch nog wel eens waar zou kunnen zijn. En dat moet je uitzoeken natuurlijk…. dus ook dat gaat snel op de ‘to do’ lijst voor de volgende keer. Waarschijnlijk wordt er dan weinig motor gereden, zodanig lang is die lijst inmiddels. En zo groot deze stad.

We rijden verder, met opnieuw prachtig weer: licht bewolkt, hier en daar een bui waar we opnieuw omheen rijden en door dorpjes met de meest fantastische namen. We steken ergens de grens met Engeland over en zijn dan officieel Schotland weer uit. Spijtig, maar helaas… we moeten de boot halen. Het landschap is nog altijd supermooi en we rijden zo dicht langs de zee dat we van tijd tot tijd op een Zomaar een luchtje in Sterling. Toevallig net met wat zon. Elke avond weer, vlak voor zonsondergang, trekt de lucht open.... dat is gewoon gemeen.heuvel getrakteerd worden door vergezichten over het water. Dan duiken we weer omlaag en rijden weer door bos en heuvels. Vergeleken met het ruige Schotland stelt het misschien niet zo veel voor, maar zou je hier wonen dan kun je je geluk nog steeds op. Zoiets hebben we in eigen land niet.

Als we eindelijk weer bij de DFDS terminal arriveren, voelen de laatste paar honderd meter vanaf de laatste rotonde als thuiskomen. Wat hebben we in korte tijd veel gezien en meegemaakt... en wat hebben we zelfs allemaal niet kunnen doen wat we graag nog eens zouden doen. Zeker weten dat ik nog eens terug naar Schotland ga om die gaten in te vullen, zelfs als het niet met de motor zou zijn… het is sowieso mooi genoeg. Het Schotse weer hoort er bij, maar soms is het wel zó Schots dat je er toch een beetje doorslaat… dat hoeft dan ook weer niet. Maar we zijn er. Bij de boot. En zelfs het inschepen voelt vertrouwd. We vliegen soepel door de check in, rijden als ervaren scheepvaarders de ferry op, maken de motor stormvast en lopen naar onze cabin. Schoenen uit, spijkerbroek aan, klaar.  Zo hoort het.