Zoeken

Test: Aprilia Atlantic 400 vs. Yamaha Majesty 400

Conclusie

8 oktober 2009
Inhoudsopgave
Test: Aprilia Atlantic 400 vs. Yamaha Majesty 400
Ik ga op vakantie en neem mee...
Ed's avontuur
Aprilia Atlantic 400 Sprint
Edwin's keuze
Yamaha Majesty 400 ABS
Kilometervreter
Conclusie
Technische gegevens

Scooterdrome

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat is kort gezegd het resultaat van een monstertrip met twee motorscooters richting het Duitse Harz gebergte. ScooterdromeDe twee onderwerpen van gesprek, de Aprilia Atlantic 400 Sprint en Yamaha Majesty 400 ABS, hadden geen grotere tegenpolen kunnen zijn, net als de meningen binnen onze redactie. Hoewel we wel unaniem waren in de opgemerkte eigenschappen, liepen de meningen uiteen of dit nou positief of negatief moest worden gezien.

Zo was ondergetekende niet gecharmeerd over de erg korte zithouding van de Aprilia, terwijl Edwin om diezelfde reden juist wél viel voor de Italiaan. Kiezen tussen deze twee motorscooters is dus meer een kwestie van je eigen voorkeuren en prioriteiten en voorkeuren, dan prestaties van beide modellen naast elkaar leggen en op basis van dat gegeven een winnaar aanwijzen.

Wil je een motorscooter die erg comfortabel is, je een prinselijk gevoel geeft, voldoende ruimte heeft om de boodschappen Scooterdromevan de hele week in op te bergen, erg neutraal stuurt en daarbij ook nog eens erg fraai is vormgegeven, dan zal de Yamaha Majesty 400 ABS zondermeer de beste keus voor jou zijn. Wil je echter een motorscooter zonder fratsen, die vooral zuinig is en niet te veel geld mag kosten, dan zal binnen dit vergelijk de Yamaha Majesty 400 ABS wederom de beste keuze zijn. Simpelweg omdat de Atlantic 400 Sprint in Nederland niet leverbaar is, en daarmee voor de Nederlandse scooterrijder de verliezer van het jaar is.

Voor onze Zuiderburen geldt dit echter niet, en die zullen voor wat dat laatste betreft dus gewoon beter uit zijn met de Atlantic 400 Sprint, die in België € 4.990,- kost en daarmee ruim tweeduizend Euro goedkoper is dan de € 7.190,- kostende (okay, € 6.690,- zonder ABS) Majesty 400 ABS.