Zoeken

Verslag SBK Assen

Verslag SBK Assen

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Inleiding

Afgelopen weekend werd op het TT circuit van Assen de negende ronde van het WK Superbike verreden. Het WK Superbike is duidelijk weer in de lift en dat was ook aan het raceprogramma te zien. Naast Superbike en Supersport werd er ook nog gestreden in het Superstock 1000, Superstock 600 én de World Cup Zijspannen. Een ronde waarin - in theorie - zowel in de Superbike raceklasse als ook in de Supersport de nieuwe wereldkampioen gekroond zou kunnen worden.

Voor Troy Corser een nagenoeg onmogelijke opgave om 40 punten op Vermeulen uit te lopen, maar Sebastian Carpentier daarentegen hoefde maar 6 punten meer te scoren dan zijn teamgenoot Fujiwara om zich de nieuwe wereldkampioen te noemen. Trekpleister voor het Nederlands publiek was niemand minder dan Jurgen van den Goorbergh, die met een wildcard op de Cresent Rizla+ Suzuki van John Reynolds zou deelnemen aan de Superbikes. Meer dan 80.000 toeschouwers - waarvan 47.000 tijdens de racedag - waren dan ook naar de Drentse heide afgereisd om de verrichtingen van Jurgen te aanschouwen.

Op een zonnig en droog Assen had Jurgen echter het hele weekend moeite het tempo van de top te volgen. Het gebrek aan wedstrijdritme in combinatie met de gebrekkige voorbereiding maakte het meestrijden aan de top op voorhand tot een Mission Impossible.

Maar Jurgen was niet de enige die het hele weekend worstelde met de afstelling van zijn Suzuki. Ook Troy Corser, met 110 punten voorsprong de gedoodverfde nieuwe wereldkampioen, kon zijn draai niet vinden op het Assener asfalt. Nog nooit wist de 34-jarige Australiër op Assen te winnen en daar zou dit weekend geen verandering in komen. Groot feest was er daarentegen in het Ten Kate kamp, want niet alleen ging Chris Vermeulen er met zijn eerste dubbeloverwinning dit seizoen vandoor, daarnaast werd Sébastian Charpentier dit weekend de nieuwe wereldkampioen Supersport.