Zoeken

Verslag SBK Assen

Pagina 6

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Supersport

Sébastien Charpentier kon dit weekend wereldkampioen SuperSport 2005 worden. Hij hoefde alleen maar vóór teamgenoot Katsuaki Fujiwara te eindigen. Na de goede resultaten in de trainingen wilde Sébas - "General Seb" luidt zijn bijnaam, hij is een groot fan van "the Dukes of Hazard" - dit natuurlijk in stijl doen, door te winnen. De start was goed, er vormde zich een kopgroep met Fujiwara, Curtain en de Honda"s van Team Megabike met Fabrizio en Foret. Vooral Fabrizio en Fujiwara - die natuurlijk dolgraag wilde winnen om zicht te kunnen houden op de titel - deden in eerste instantie flink hun best om Charpentier te dwarsbomen.

Gaandeweg de race werd duidelijk dat Foret de stoorzender van Charpentier zou zijn. De twee Fransen vochten een verbeten duel uit waarbij veelvuldig van positie werd gewisseld met uitrem acties en "andere" lijnen. Heel mooi voor de toeschouwers! Het was Foret die aan de leiding ging bij het ingaan van de laatste ronde. Charpentier deed nog wel wat pogingen om de winst naar zich toe te trekken, maar ging uiteindelijk op zeker om de titel - op "eigen grond" en voor "thuispubliek" - veilig te kunnen stellen.

General Seb, met zijn favoriete nummer!

Sébastien Charpentier:

Ik moet toegeven dat ik een beetje nerveus was voor de race en dat het een zwaar weekend was. Ik had een klein probleem met de quickshifter vandaag dus ik kon niet wegkomen toen ik op kop reed. Het was zo’n zware race met Fabien Foret – die erg sterk reed voor de overwinning – maar ik heb me ingehouden in de laatste ronde om er zeker van te zijn de titel te kunnen pakken tijdens de thuisrace van het team. Het is best moeilijk geweest voor me tijdens verschillende momenten in m’n carrière, maar met de hulp van Cathy en mijn familie ben ik eindelijk wereldkampioen. Ook heb ik het geluk gehad om op de beste machine te rijden van het beste team dit seizoen en ik hoop met Ten Kate te kunnen blijven werken voor een langere tijd. Ik geloof het op dit moment zelf nog niet helemaal, maar het is zo fantastisch om de titel te winnen voor het thuispubliek van het team en al de gasten die ze hier vandaag hebben.

Wereldkampioen SS: Sébastien Charpentier.
Bezorgde ten Kate de titel, de 4de in 4 jaar!

Fujiwara die zijn kansen op de titel - voorzover die er nog waren - in rook zag op gaan werd voorbij gestoken door Michel Fabrizio en Kevin Curtain. Zo stonden er twee Fransen op het podium en eindigden er twee Team Megabikes in de top 3. Zeker voor Fabrizio een knappe prestatie omdat hij in de trainingen twee maal hard onderuit was gegaan waarbij hij een blessure had opgelopen.

Op de zesde plaats finishte Robin Harms op de Honda van Stiggy Motorsports. Hij reed evenals in Brno een sterke race. Broc Parkes wist een zevende plek scoren. De strijd om de 8ste plaats was een gevecht tussen Tatu Lausletho, Javi Fores, Matthieu Lagrive, Johan Stigefelt en Arie Vos. In deze volgorde kwamen ze ook over de finish. Dat doet niets af aan de prestatie van Vos want die had lange tijd de 8ste plek in handen! Pas aan het eind van de race zakte hij naar de staart van deze groep.

Arie Vos zou er staan en stond er,
een goede prestatie van de coureur uit Oss.

Arie Vos:

Het was echt loodzwaar. Ik moest continu in gevecht met de nummers negen en tien. Alle coureurs in de groep waren erg aan elkaar gewaagd – hartstikke mooi! In de voorlaatste en laatste ronde werden er echte klappen uitgedeeld, toen was het ‘full contact’. Iedereen wilde achtste worden en dat merkte je. Er werd voortdurend uitgeremd en we raakten elkaar ook steeds. Daar ben ik een beetje de dupe van geworden, want ik verloor wat terrein. Maar het zat allemaal aan een touwtje! Tussen de nummer acht en ikzelf zat niet eens de tijd om met je ogen te knipperen! Het was al met al een fantastische race waar ik heel tevreden over ben. Ik heb me goed staande gehouden, als vreemdeling tussen jongens die de wereldtop domineren.

Van de andere Nederlanders werd Jarno Jansen achter Vos 14de, net voor Vesa Kallio - op de ex-Vos Yamaha. Daarachter pakte Jarno v.d. Marel een hele nette 16de plek. Dat leverde net geen punt op maar wel een vervolgoptreden in het team van Suzuki-Nederland op de Lausitzring / EuroSpeedway op 11 september! Johan Veijer van het Duntep Racing Team finishte op een 19de plaats, voor "oude rot" Mile Pajic die op de 20ste plek eindigde. Allard Kerkhoven werd 22ste en voorlaatste.

Jarno v.d. Marel moest even wennen en reed toen een sterke race.

Jarno Jansen:

Jarno v.d. Marel heeft afgelopen weekend laten zien dat hij een erg goede rijder is. Hij had zichzelf amper kunnen voorbereiden omdat alles in vogelvlucht was geregeld, maar liet zien dat hij goed met druk kan omgaan. Hij heeft geweldig gereden dit weekend en liet zien dat hij snel progressie boekt. Het team was ook zeer te spreken over de samenwerking en de communicatie met Jarno, mede daarom zal hij aanstaand weekend deelnemen voor ons team tijdens de WK Supersport op de Eurospeedway in Duitsland

Jarno v.d. Marel:

Ik vind het echt geweldig dat ik nog een kans krijg om mezelf te bewijzen in de WK Supersport. Voor de wedstrijd in Assen had ik een aantal maanden niet gereden en werd ik eigenlijk voor de leeuwen gegooid. Het pakte allemaal beter uit dan ik had verwacht en ik ben heel erg verheugd met de manier waarop Team Suzuki Nederland werkt. Ik hoop dat ik nog meer progressie kan maken aankomend weekend en wederom een goed resultaat kan rijden