Zoeken

Verslag SBK Assen

Pagina 8

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Zijspannen

Het afscheidsdoek ondertekend door alle coureurs.

Als laatste stond er een race voor de zijspannen op het programma. Deze werd in twee delen verreden omdat er na 6 ronden een span - na een buiteling - op de baan bleef liggen en er allemaal grind uit de grindbak op de baan was gekomen. Het tweede deel werd verreden over 8 ronden en werd gewonnen door het duo Tim & Tristan Reeves van het Team Roberts Racing.

De tweede plaats was voor het duo Andy Laidlow & Patrick Farrance van het LFR Racing Team, de derde voor Tom Hanks & Phil Biggs van het Hänni Racing Team.

Na de race werden de zijspannen bij elkaar gezet en werd er afscheid genomen van een race legende in de zijspansport: Steve Webster, 45 jaar, 10 voudig wereldkampioen en vanaf z"n 19de betrokken bij het zijspan racen kondigde zijn onmiddellijke stoppen aan. Dit seizoen uitkomend met een Suzuki span met Castrol sponsoring wist de combinatie - met als passagier Paul Woodhead - de race in Assen niet finishen. Na 2 ronden moesten ze de strijd staken.

Het duo S. Webster - P. Woodhead verschijnt niet meer op de circuits.

Tijdens de trainingen was Woodhead uit het span gevallen en had diverse kneuzingen en misschien wel een breuk in z"n pols. Paul zelf zei hierover:

Het was te pijnlijk om te kunnen volhouden. De pols is aardig gekneusd en misschien zitten er wel breukjes in één van de botjes in het gewricht.

en Steve:

Het was niet de manier waarop we wilden eindigen, maar soms gaat het niet zoals je wilt.

Er werd door een aantal mannen toch wel een traantje weg gepinkt.