Zoeken

Verslag SBK Assen

Pagina 4

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

Superbikes Race 1

De eerste race bij de Superbikes was er één uit het boekje voor Chris Vermeulen. Goed starten, weg zien te komen, een gat slaan en winnen. Noriyuki Haga had de beste start en ook Jurgen vd Goorbergh had een naar eigen zeggen wereldstart. Tijdens de trainingen was al gebleken dat Jurgen in de eerste sectie snel was (hij zette daar de 7e tijd), en na de eerste sectiedoorkomst zat hij dan ook op een keurige 10e plaats. Lang mocht het feest niet duren, enkele bochten later kwam hij in aanvaring met Chris Walker. Chris liep hierbij een breuk op, Jurgen was genoodzaakt om door de grindbak en het gras te gaan voordat hij als laatste zijn race kon vervolgen. Hiermee was de kans op een goede klassering verkeken, maar Jurgen toonde karakter, zette door en reed zich naar een 20ste plek.

Aan kop was ondertussen een hevige strijd bezig tussen Haga, Vermeulen, Corser en Toseland. Troy Corser had in de 2e ronde de kop overgenomen en dacht een gaatje te kunnen slaan. Dat lukte niet want Toseland, Haga en Vermeulen wisten aan te haken. Er vonden mooie gevechten plaats tussen o.a. Haga en Toseland waarbij geen van beide wilde toegeven zodat er ongetwijfeld wat lakwerk werd uitgewisseld! Het ging er hard aan toe - waarbij vooral de Yamaha van "Nitro Nori" soms vervaarlijk uitbrak en kwispelde - maar hij had het naar zijn zin! Hij en z"n team lijken het voor elkaar te hebben gezien de resultaten van de laatste races.

Noriyuki Haga presteert de laatste wedstrijden zeer goed!

Chris Vermeulen gaf ondertussen de Winston-ten Kate Honda de sporen, nam in de 3e ronde de leiding, sloeg eerst een gaatje en daarna een gat. Dat gat bedroeg op een gegeven moment meer dan 5 seconden. Zo reed de jonge Aussi naar een onbedreigde overwinning - zijn tweede dit seizoen - en kreeg hij zijn team en de toeschouwers op de banken. Deze race beloofde wat voor de tweede race later op de dag.

De winnende machines.

Verliezer in dit gevecht was duidelijk Troy Corser. Hij kon het tempo van de twee kemphanen Haga en Toseland een tijd volgen, maar moest uiteindelijk afhaken en scoorde zo zijn eerste nul wat podiumplaatsen betreft. Qua puntenvoorsprong zit hij echter nog steeds op rozen, aangezien hij "maar" 12 punten inleverde ten opzichte van zijn landgenoot. De andere Yamaha Motor Italia rijder - Andrew Pitt - reed een sterke race, had wederom een goede start en kon een goed tempo vasthouden. Dit leverde hem een 5e plaats op. De tweede rijder van het Alstare Suzuki Corona team Yukio Kagayama leverde strijd met de verassend sterk rijdende Lorenzo Lanzi. Hij besliste dit duel nipt in zijn voordeel en werd zo 6de, Lanzi keurig 7ee.

Frankie Chili op de Klaffi-Honda.
Niet zo sterk als vorig jaar, wel een goede race.

Max Neukirchner van het Klaffi-Honda team was lange tijd in gevecht met teamgenoot Chili. Die laatste moest afhaken waardoor Neukirchner in gevecht kwam met Karl Muggeridge. Hij wist dit gevecht te winnen waardoor de jonge Duitser een mooie 8ste plek veroverde en Muggaz een 9e. Frankie Chili legde beslag op de 10e plaats. De ander Nederlanders, Bob Withag, Paul Mooijman en Robert Menzen leverden lange tijd een gevecht met elkaar. Bob Withag ging over de scheef en kwam ten val. Hierbij liep hij botbreuken op in zijn hand waardoor hij niet in de tweede race zou starten. Robert Menzen wist het duel tuusen hem en Paul Mooijman te winnen en werd zo 22e, Paul Mooijman 23e.