Zoeken

Verslag SBK Assen

Pagina 5

8 september 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8
Pagina 9

SuperBikes race 2

In deze tweede race had Chris Vermeulen niet de beste start, hij kwam na de eerste ronde door op de 7e plek. Wel goed weg waren de Yamaha’s van Team Italia met Andrew Pitt voor Noriyuki Haga. Zij werden gevolgd door de Alstare Corona Suzuki"s van Yukio Kagayama en Troy Corser, James Toseland op de Xerox-Ducati en Karl Muggeridge en Chris Vermeulen op de Winston-ten Kate Honda"s. Al snel steekt Haga Pitt voorbij en pakt de leiding. James Toseland gaat ook vol in de aanval en verschalkt achtereenvolgens Troy Coser en Yukio Kagayama. In de tweede ronde ronde gaat hij ook voorbij aan Andrew Pitt en pakt de tweede plaats.

Als Toseland met een gewaagde maar o zo mooie - buitenom in de Ramshoek! - Haga voorbij steekt gaat hij aan de leiding. Ondertussen dendert ook Chris Vermeulen door het veld, zijn mindere start goedmakend, en laat daarbij de Honda flink driften. In de 4e ronde ligt hij al op de derde plaats als Haga de kop weer heeft overgenomen. In de 7de heeft hij zowel Toseland als Haga gepakt en rijden ze als groepje van 3 aan de leiding. Daarachter is Troy Corser in gevecht gewikkeld met Andrew Pitt.

Vermeulen, Toseland en Haga in de GT-bocht, als aan een touwtje.

Chris Vermeulen lijkt te profiteren als Laconi en Haga in gevecht zijn en slaat weer een klein gaatje. "Nitro Nori" geeft echter niet op, maakt zich los van Toseland en rijdt weer naar Vermeulen. Dan volgt een duel op haren snaren. De Yamaha van Haga beweegt aan alle kanten en ook de Honda van Vermeulen maakt af en toe vervaarlijke uitstapjes! Het is echter Chris Vermeulen die als eerste de GT-bocht induikt en uitkomt. Even lijklt het er op dat Haga langzij weet te komen, maar Vermeulen heeft net genoeg over om zijn tweede overwinning van dag te laten bijschrijven, zijn derde dit seizoen. Het feest bij Winston-ten Kate is compleet!

Bij ten Kate had men met recht reden om feest te vieren!

Jurgen v.d. Goorbergh heeft niet zo"n goede start als in race 1, maar rijdt ditmaal wel een degelijke race, finisht als 17e en kan - hoewel hij er zelf misschien wat meer van verwacht had -terug kijken op een geslaagd en leerzaam weekend. Robert Menzen en Paul Mooijman hadden wederom hun eigen gevecht dat weer gewonnen werd door Menzen. Zij finishten als voorlaatste - 21 - en laatste - 22.

Beste ONK rijder het hele weekend: Robert Menzen.