Zoeken

Eerste test QJMotor line-up

Tien jaar geleden was het voor velen nog een onbekend merk, maar sinds de overname van Benelli en samenwerking met grote fabrikanten als Harley-Davidson is QJMotor enorm aan de weg aan het timmeren en vanaf komende zomer is het merk ook in de Benelux leverbaar., In de Brabantse Biesbosch had kersverse importeur Moto Mondo een eerste kennismaking met de complete line-up georganiseerd.

Test: Husqvarna Svartpilen 801

Twee cilinders voor Husqvarna - na de Enduro Norden 901 profiteert ook het nieuwe topmodel van de scrambler-achtige Svartpilen familie, de 801, van een tweecilinder lijnmotor van het zustermerk KTM. Maar de Husky gaat zijn eigen weg...

Test: Suzuki GSX-8R Arrow

Na meer dan 30 jaar met de GSX-R een ijzersterke line-up te hebben gehad heeft Suzuki het teloorgegane Supersport segment nieuw leven ingeblazen met de GSX-8R, door de Japanners “The New Standard of Sport” genoemd. Nadat Ed onlangs in het prachtige heuvellandschap van de Portugese Algarve behoorlijk onder de indruk was geraakt was het nu de beurt aan Ron om de 8R op het circuit van Mettet uit te laten.

Test: Ducati Multistrada V4 RS

“Een compromisloze Multistrada V4, aangedreven door het Desmosedici Stradale motorblok van de Panigale V4, voor ongekende rijsensaties”, dat is volgens Ducati de nieuwe en gelimiteerde Multistrada V4 RS in een notendop, maar als ik aan het eind van de ochtend op het Circuit de Jules Tacheny in Mettet blij ben mijn bestemming te hebben bereikt weet ik niet of ik hier wel zo vrolijk van word.

Test: Royal Enfield Himalayan 450

Met de nieuwe Himalayan 450 durft Royal Enfield uit de hoek van de geridiculiseerde traditionele garde te komen en de concurrentie keihard aan te gaan. Tijdens de Europese première op Sardinië toont de alledaagse enduro zich volledig uitgerust om alle soorten terrein aan te kunnen.