Zoeken

TrackTest: Triumph Speed Triple 1200 RS

Als er één motor is waar ik dit jaar naar uit heb gekeken om op het circuit van Mettet, door sommigen omschreven als mijn tweede huis, uit te laten, dan wel de compleet vernieuwde Speed Triple, die vanaf nu als Speed Triple 1200 RS door het leven gaat. En niet alleen vanwege de lovende woorden van Alan C. eerder dit jaar.

D3O protectie: ademende bescherming

Je kunt het best ademende motorpak ter wereld hebben, vaak merk je na een lichte inspanning toch dat je kletsnatte plekken op je onderkleding hebt. Precies waar je protectoren zitten. Die zijn vaak ook stug en oncomfortabel. Maar daar is wat aan te doen door ze te vervangen door speciale protectoren van D3O.

Test: BMW R 18 B

Een jaar na de lancering van de R 18 heeft BMW haar nieuwe Cruiserfamilie met twee nieuwe Baggers uitgebreid: de R 18 B en de R 18 Transcontinental. In het Taunus Gebergte ten noorden van Frankfurt konden we kennismaken met de R 18 B First Edition, waarmee de Duitsers hopen definitief door te breken in het Cruiser segment.

Test: Yamaha YZF-R7

Yamaha heeft de volkssport een nieuw leven ingeblazen: op basis van het succesvolle CP2 tweecilinder platform hebben de Japanners met de nieuwe YZF-R7 de alledaagse rit met sportieve ambities gecombineerd.

Dossier Zero SR/S - deel 1: de rijervaring

Rond elektrische motoren kleven nogal wat vooroordelen, waarvan laadtijd, actieradius en ‘geen geluid – dus geen emotie’ de drie meest voordehand liggende zijn. We namen de proef op de som en zijn met de Zero SR/S voor een vijfdaagse trip via België en Luxemburg naar Frankrijk gegaan, en werden op alle vlakken aangenaam verrast. In dit 1e deel onze rijervaringen met de SR/S met GT Pack, in deel 2 zullen onze reiservaringen worden belicht.