Zoeken

Suzuki vraagt patent aan voor VVT-systeem lichte paralleltwin

Waar in de automotive industrie variabele kleptiming en lift systemen volop worden gebruikt, is die bij motorfietsen hoogst uitzonderlijk. Suzuki heeft nu patent aangevraagd voor een VVT systeem, dat veel verder gaat dan het systeem van de laatste generatie GSX-R1000.

Triumph Trident 660 Special Edition: eerbetoon aan 'slippery sam'

Triumph Motorcycles heeft een speciale editie van de Trident 660 gelanceerd, met een dynamisch, eigentijds grafisch ontwerp als eerbetoon aan de beroemdste Trident uit de geschiedenis, "Slippery Sam", die in de periode 1971-1975 vijf jaar op rij de Isle of Man Production TT wist te winnen.

Husqvarna Svartpilen 801: dikste Husky Naked

Na de motor twee weken geleden al te hebben aangekondigd hebben ze in Mattighofen nu officieel het doek van de langverwachte Husqvarna Svartpilen 801 gelicht. De Svartpilen 801 is na de Norden 901 het tweede model op basis van de KTM LC8c paralleltwin, in dit geval de 799cc versie daarvan die goed voor een topvermogen van 105 pk.

Triumph 2024 Rocket 3: 182 pk Powercruiser

Met de lancering van de nieuwste generatie Rocket 3, de Rocket 3 Storm R en Rocket 3 GT, heeft Triumph een nieuwe dimensie gegeven aan de Powercruiser. Triumph claimt een topvermogen van 182 pk - 15 pk meer dan z'n voorganger - bij een recordbrekend koppel van maar liefst 225 Nm.

KTM 2024 RC 8C: meest gelimiteerde oplage ooit

Na een eerste succesvolle editie in 2021, die binnen enkele minuten was uitverkocht, heeft KTM er een terugkerend model van gemaakt. En dus hebben de Oostenrijkers nu de derde editie aangekondigd van de RC 8C, de track-only supersport die in een beperkte oplage van 100 stuks is geproduceerd.