Zoeken

Test: BSA Gold Star 650

Conclusie

1 juni 2023

Een importeur voor de Nederlandse markt is er nog steeds niet, maar na een dag met de BSA Gold Star 650 door het achterland van Malaga te hebben gestuurd zijn we ervan overtuigd dat dat slechts een kwestie van tijd zal zijn. Nostalgisten en eencilinder-fans moeten minimaal 7400 euro investeren, aangevuld met onze vermaledijde BPM. Daarvoor krijgen ze een Gold Star in Highland Green, vergelijkbaar met het klassieke British Racing Green. 

Voor de andere kleurvarianten Midnight Black, Dawn Silver en Insignia Red moet 7800 euro (Plus BMP) op tafel worden gelegd, terwijl het topmodel "Legacy Edition", met nog meer chroom en de drie letters op de versnellingsbak en het koppelingsdeksel rood in plaats van zwart, je achtduizend euro (plus BPM) armer maakt. Dit moet doen denken aan de DBD 34, die destijds populair en succesvol was bij clubraces. 

Voor wie de Gold Star standaard nog niet bijzonder genoeg is, heeft Classic Legends een waslijst aan accessoires bedacht. Daarnaast hebben de Indiërs in samenwerking met Merlin een kleine kledingcollectie ontworpen rond de goudschat, zodat niet alleen de machines maar ook de chauffeurs stilistisch authentiek overkomen.