Zoeken

Rondje IJsselmeer: Cagiva Raptor vs Suzuki GSX-650F

Rondje IJsselmeer: Cagiva Raptor vs Suzuki GSX-650F

16 februari 2008
Inhoudsopgave
Rondje IJsselmeer: Cagiva Raptor vs Suzuki GSX-650F
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Het is inmiddels alweer ruim een half jaar geleden dat Suzuki in Rome de opvolger van de GSX-600F evergreen lanceerde: de GSX-650F. Een motorfiets gebaseerd op de populaire - en vorig jaar compleet vernieuwde - Bandit650, maar dan in GSX-F kledij gehuld. Een motor die zonder al te veel tamtam ineens eind vorig jaar bij de dealer stond te pronken. Je zou verwachten, zeker gezien de verkoopcijfers die Suzuki met de GSX-f modellen had weten te scoren, dat men bij Suzuki meer ruchtbaarheid aan dat gegeven had willen geven, maar men besloot het ditmaal anders te doen. Reden voor ons om onze kennismaking met deze nieuwe evergreen anders dan anders uit te voeren. Nu was het idee om de fiets meteen tegenover de concurrent uit eigen huis, de SV650S te zetten, maar helaas voor ons bleek dat laatste model ten tijde van de test nog niet beschikbaar. Waarna al snel de vraag vanuit de redactie rees: "Ja, maar we hebben zelf toch ook een Raptor binnen de redactie. Da's toch ook een soort van SV650? Waarom gebruiken we die niet dan?"

Rondje_IJsselmeer_3317.jpg

Met een dampende kop warme koffie en een hapje eten staat de laptop inmiddels de foto’s uit het geheugenkaartje te trekken. Goh, wat was het een goede dag zeg! Wel lang, beetje fris, maar zeker een goede dag. Eenmaal gereed kan het bladeren door de beelden beginnen. Is toch heel wat anders dan op zo’n klein scherpmje op de camera. Nu kunnen we tenminste echt zien waar we geweest zijn. Die kennen we, die ook, die is aardig, die… Krijg nou niks; dat is waar ook. Daar zijn we vandaag óók nog geweest! Kanonne…lijkt alweer een half jaar geleden, maar we hebben het écht allemaal vandáág gedaan. Wat een idee zeg.

Ook wel een fantastisch idee natuurlijk: als het dan niet genoeg wil winteren voor een échte elfstedentocht, dan doen we ‘m toch zelf? Met de motor; over de weg. Die route is het punt niet natuurlijk. En als bewijs nemen we overal een foto zodat iedereen kan zien dat we écht overal geweest zijn. Nou is dat op zich geen punt; als je ergens in de buurt van de start, of anders toch liefst in de noordelijke helft van het land begint. Om nou in één dag zo’n tocht te ondernemen, plus nog eens tweemaal die afstand om van en naar huis te rijden; in dit sezoen, wordt misschien toch wat bewerkelijk. Tweede optie: doen we een rondje IJsselmeer. Zelfde opzet, ook een memorabele tocht, het ligt alleen net wat dichterbij. Véél beter. Als je even buiten beschouwing laat dat de elfstedentocht, voor schaatsers tenminste, in tweehonderd kilometer voldaan is en je rond het IJsselmeer van deur tot deur een kleine zeshonderd onderweg bent. Deden wij ook, dat bedachten we bij de koffie en de foto’s.

Rondje_IJsselmeer_3313.jpg

Hoe kan dat nou, hier staat toch echt dat 'Les Deux Alps' dié kant op is?

Tekst: Vincent Burger, Ed Smits
Foto's: Vincent Burger