Introductie: Suzuki Intruder M1800R
Pagina 3
Inhoudsopgave |
---|
Introductie: Suzuki Intruder M1800R |
Pagina 2 |
Pagina 3 |
Pagina 4 |
Pagina 5 |
Pagina 6 |
Pagina 7 |
Check it
Het is vroeg, de zon schijnt, het is lekker weer en wij gaan op de nieuwe Intruder van Suzuki rijden. Een muscle fiets, hét antwoord op de VN2000 van Kawasaki en de Midnight Star van Yamaha. Zelfde segment motoren maar - hier komen we later achter - niet vergelijkbaar. Fonkelend staan er voor het hotel vier te wachten in het zonnige Fuerte Ventura. We hebben net de koffie met croissants achter de kiezen en we stappen op de motor.
Kiek dan
Maar zoals de groten (motorrijders) der aarde ook doen, eerst er even een rondje omheen lopen! Wil - de voorzitter van de Intruder club die ook van de partij is - bekijkt met mij nogmaals de motor. Het eerste dat me opvalt, zijn de remblokken, megagrote superstoppers, bijna 1 op 1 overgenomen van de GSXR1000. Ze waren ruim voldoende voor deze sportieveling maar kunnen ze de 315 kilo van deze machine snel tot stilstaand brengen, iets om later nog eens te bekijken. We gaan door naar boven en zien de upside-down voorvork, heel erg modern heel erg sportief heel erg Intruder, het past er gewoon precies bij.
7500 rpm!
Nog hoger de koplamp, mooi dat we twee modellen hebben staan, kan ik even bedenken welke ik mooier vind, de zwart met zilveren of de (bijna) volledig zilveren. Maar dat is allemaal persoonlijke smaak, wat erachter ligt is dat echter niet, op de tank een teller met wat extra informatie en iets hoger - op een rare plaats lijkt wel - een digitale toerenteller met een laat rood-toeren gebied. De rare plaats van de toerenteller is in mijn mening wel mooi maar het heeft ook een praktische functie waar we later achter komen. De tellerpartij heeft een lekker groot uiterlijk, met twee digitale schermpjes. Deze herbergen een digitale klok aan de ene kant met de kilometer- informatie aan de andere kant (met twee aparte dagtellers). De teller gaat tot 240 maar het is een cruiser dus dit rijd je waarschijnlijk toch niet (vergissen is menselijk toch?). Dan de toerenteller, iets hoger gezet, boven het stuur vol in het zicht en hij gaat tot 7500 toeren voordat het rode gebied begint. En met een klein schermpje dat aangeeft waarom dat ene rode lampje nou onverhoopt is gaan branden: temperatuur of oliedruk. Maar de vraag is: is de 7500 tpm haalbaar of slaat er een begrenzer in? Het antwoord is ja! Helemaal bruikbaar en dit komt deels door de sportieve opzet van het blok, zoals eerder vermeld eigenlijk is het blok van de GSXR1000 K5 volledig en schaamte- loos leeggejat bij de opzet van dit blok.
Zadeltje
Zadeltje tegen de 19 liter tank. Alleen wat met je passagier want er is geen duo te bekennen... Maar niet getreurd het kan er wel zeker op, alleen zonder is hij wat agressiever en het is een goed excuus: "Nee schat je kan niet mee, ik ben de inbusjes kwijt van de duo.". Voor wie het wil weten je krijgt hem (de duo) erbij, kopen hoeft dus niet.
Bigger, better, more?
En onder het zadel en het spatbord zit een achterbandje van amper 240 centimeter, net genoeg voor de motor, massively big! En het misstaat hem niet eens echt, de vraag is: is het nog "rideable". Alles wordt aangedreven door een cardan, met een ketting hoef je bij zoiets natuurlijk niet aan te komen, dit moet laid back and chilled zijn. Zo alles gezien, tijd om de sleutel om te draaien, "zoef zoef" het naaldje van de kilometerteller gaat op en neer, een echte Suzuki, de startknop in en ronken maar.