Zoeken

Voorbeschouwing WK Superbike Assen

Pagina 6

29 augustus 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WK Superbike Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Nederlandse Wildcards

Naast de vaste deelnemers aan het WK circus mogen enkele Nederlandse coureurs zich met een wildcard bewijzen tijdens het World Superbike weekend. In alle klassen die in actie komen vinden we Nederlandse deelnemers terug.

WK Superbike Harry van Beek
De 39-jarige Harry van Beek zal tijdens het WK Superbike mee mogen rijden met zijn Suzuki GSX-R 1000. Hij is de enige Nederlander die aan de start van het hoofdprogramma zal verschijnen. Van Beek maakt ondanks zijn lange staat van dienst zijn debuut in het WK Superbike. De tweevoudig Nederlands kampioen Supersport begon in 1990 aan zijn race-carrière in de 125cc. In 1997 reed Van Beek al eens mee met het WK Supersport en werd negentiende tijdens deze race.

Harry van Beek heeft geoefend in de regen...

 WK Supersport Arie Vos
Zijn naam viel al eerder, Arie Vos. Vos mag zijn derde wildcard in ontvangst nemen en zal met zijn J&E Sports Ten Kate Honda in ieder geval proberen Barry Veneman voor te blijven. De Nederlands kampioen Dutch Supersport en Dutch Superbikes kan nu al terug kijken op een uitstekend seizoen. Twee nationale titels en prima prestaties tijdens het EK Supersport. Vos staat op het randje van doorbreken.

Joan Veijer
Een coureur die zich de laatste jaren enorm aan het ontwikkelen is is Joan Veijer. De 30-jarige coureur uit Staphorst zal met zijn Duntep Racing Honda proberen zijn prestatie van vorig jaar te verbeteren. Toen werd Veijer 19e tijdens zijn WK Supersport debuut op Assen. Voor een coureur die in 2002 debuteerde in de KNMV Cup ontwikkelt Veijer zich razendsnel.

Joan Veijer op het stratencircuit van Oss

 FIM Superstock 1000 Cup Jarno van der Marel
Jarno van der Marel zal met een Suzuki GSX-R 750 aan de start van de FIM Superstock 1000 Cup verschijnen. Daarmee is de 22-jarige coureur uit "s Gravenzande direct een van de meest opvallende coureurs in de Cup. Van der Marel nam het begin dit seizoen ook al met zijn 750cc zware Suzuki op tegen 1000cc mannen. Dit deed hij tijdens het eerste ONK weekend in het Duitse Oschersleben. Deze deelname resulteerde in twee overwinningen in de Dutch Superbikes. Of het in de FIM Superstock 1000 Cup ook zo"n vaart zal lopen is te betwijfelen.

Van der Marel rijdt normaal in de Dutch Supersport klasse

 David Johnson
Eigenlijk hoort David Johnson niet in het rijtje Nederlandse wildcarddeelnemers thuis. Johnson is namelijk Australiër, maar rijdt dit jaar een seizoen in de Dutch Superbikes. De enige coureur die Arie Vos een beetje bij lijkt te houden, de laatste races. Vanwege zijn uitstekende prestaties in de Dutch Superbikes heeft de KNMV de 23-jarige Johnson beloond met een wildcard voor de FIM Superstock 1000.

EK Superstock 600 Ronald ter Braake
Met een door Mile Pajic geprepareerde Kawasaki ZX-6RR zal Ronald ter Braake uit Nijeveen proberen zich te bewijzen in het EK Superstock. Vorig jaar kwam het Ten Kate Junior team waar Ter Braake voor reed niet lekker uit de verf. Dit jaar rijdt Ter Braake de sterren van de hemel in het Nederlandse Superstock kampioenschap. Het is te hopen dat het 17-jarige talent lekker mee kan knokken in de EK Superstock 600.

Sam van Rens
Teamgenoot van Ronald ter Braake is Sam van Rens uit Venlo. Dit jaar debuteerde Van Rens in het ONK Superstock en bloeide hij volledig op. Na een aantal jaren te hebben gekwakkeld in zowel het ONK Supersport als 125cc, knokt Van Rens dit jaar weer mee om de podia in het nationale Superstock kampioenschap. Het zou mooi zijn als Van Rens tijdens zijn internationale debuut in het spoor van zijn teamgenoot kan blijven.

Nigel Walraven rijdt elke race sterker

 Nigel Walraven
Nigel Walraven leek even om te moeten schakelen nadat hij de Suzuki Vobis SV Cup in 2005 op zijn naam schreef. Vorig jaar debuteerde Walraven al in het ONK Superstock 600 met een Suzuki GSX-R 600 en leek de combinatie veelbelovend. Het seizoen begon matig voor de coureur uit Vuren. Toch begint Walraven zijn draai te vinden bij het Amici Racing Team en beginnen ook de resultaten te komen. Net op tijd voor zijn optreden tijdens het EK Superstock.

Marcel van Nieuwenhuizen
Regerend Nederlands kampioen Superstock 600 Marcel van Nieuwenhuizen maakt een vreemd seizoen mee. Nadat hij vorig jaar met vier overwinningen een prachtige titel in de Superstock op zijn naam schreef, vinden we hem dit seizoen pas op de 10e positie in de tussenstand terug. Hij verloor zelfs zijn positie in het Remar Racing Team en zijn seizoen leek een dramatisch einde te kennen. Wellicht kan hij tijdens het EK Superstock een nieuw lichtpuntje vinden.

WK Superside Jan Bevers en Günther Verbrugge
Jan Bevers racet al sinds 1998 met een zijspan over de nationale en internationale circuits. In eerste instantie deed hij dat met Sjaco Bevers in 2002 stapte de Belg Günther Verbrugge voor het eerst in het span. Samen strijden ze in het Open Nederlands kampioenschap Zijspan en staan zij op een derde positie in het algemeen klassement. Met hun LCR Yamaha zullen ze proberen zich te kwalificeren voor de WK Superside race en wie weet pakken ze een WK puntje mee!

Team Bevers zal tijdens het Superbike weekend ook aantreden

Paul en Rene Steenbergen

De tweeling Paul en Rene Steenbergen zijn terug van weg geweest. De Nederlandse kampioenen van 2003 rijden een goed seizoen in het nationale kampioenschap, maar moeten vader en zoon Van Gils wel voor laten. Het duo staat bekend om hun ruige manier van rijden en ook naast de baan gaat niet altijd alles zoals het hoort. Wel gaan de Steenbergens erg hard rond, zo ook bij hun wildcard optreden tijdens de TT van dit jaar. De gebroeders kunnen tevreden terug kijken op hun 13e positie, maar zullen er alles aan doen om zich tijdens het Superbike weekend te verbeteren.