Zoeken

Voorbeschouwing WK Superbike Assen

Pagina 5

29 augustus 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WK Superbike Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

Overige klassen

Naast de WK Superbike en het WK Supersport komen meer klassen in actie op het TT Circuit in Assen. Op zondag drie september zullen nog drie andere races worden verreden. In deze drie klassen vinden we niet alleen Nederlandse wildcard coureurs, maar ook enkele vaste Nederlandse deelnemers.

Superstock 1000 FIM Cup
In de Superstock 1000 FIM Cup is het de Italiaan Alessandro Polita die goed op dreef is. De helft van de races werd door Polita op zijn naam geschreven, daarnaast pakte Polita twee tweede posities. Toch is hij nog niet van zijn landgenoot Ayrton Badovini op de MV Agusta af. Slechts zes punten scheiden beide coureurs. In deze zeer spannende Superstock FIM 1000 Cup vinden we twee Nederlandse deelnemers. Leon Bovee en Allard Kerkhoven hebben beide op hun Suzuki GSX-R 1000 nog geen punten behaald. Zij zullen in Assen in ieder geval wildcard coureur Jarno van der Marel voor willen blijven. Een WK puntje zou helemaal geweldig zijn voor Bovee en Kerkhoven.

Ook in de Superstock 1000 FIM Cup wordt fel gestreden

 EK Superstock 600
In het Europees Superstock 600 kampioenschap vinden we een Belgische leider. Xavier Simeon was met zijn Alstare Suzuki Corona Extra GSX-R 600 tijdens alle zes races op het podium te vinden. In vier van deze races stond hij op de hoogste trede. Met 39 punten voorsprong op zijn naaste belager Niccolò Canepa op de Ducat 749R van het Xerox Ducati Junior team heeft hij een riante voorsprong. Roy ten Napel en Lennart van Houwelingen zijn twee vaste Nederlandse starters in het Europees kampioenschap.

Ten Napel is de beste geklasseerde van beide coureurs. Met een 18e positie in het algemeen klassement staat hij vijf plaatsen voor Van Houwelingen. Yamaha coureur Ten Napel scoorde zijn beste resultaat bij de seizoensopener in Spanje met een negende positie. Van Houwelingen werd tot twee keer toe 13e, in zowel Italië als Tsjechië.

Roy ten Napel kent het TT Circuit in Assen zeer goed

Gezien de enorme competitie in het EK Superstock 600 zullen de Nederlandse wildcard coureurs zich wel eens in de strijd om de punten kunnen mengen. De top van de Nederlandse Superstock 600 zou wel eens contact kunnen vinden met de coureurs in het Europese middenveld.

WK Sidecar
De strijd in het WK Sidecar is inmiddels beslist. Tim en Tristan Reeves uit Groot Brittanië hebben bijna 100 punten voorsprong op de Finnen Päivärinta/Aalto/Karttiala. De nummer drie in het kampioenschap wist tijdens de Dutch TT de winst in het WK Sidecar te pakken. Het zou daarom goed kunnen dat de Finse Manninen en Kuismanen ook dit keer in Assen voor een stunt kunnen zorgen. Dat terwijl de Reeves hun titel een extra gouden randje willen geven met een overwinning op het legendarische TT Circuit.

Martien en Tonnie van Gils, de kersverse Nederlandse kampioenen Zijspan, zijn niet tevreden over de vijftiende positie die zij momenteel in het wereldkampioenschap bezetten. Voor eigen publiek zullen vader en zoon Van Gils goed willen scoren en in ieder geval als eerste Nederlandse combinatie over de meet komen.

Tim en Tristan Reeves zijn al kampioen in het WK Superside
maar willen in Assen winnen

Naast de WK Superbike is op 3 september dus genoeg actie te vinden!