Zoeken

Voorbeschouwing WK Superbike Assen

Pagina 3

29 augustus 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WK Superbike Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

World Supersport

In het World Supersport kampioenschap leek het Winston Ten Kate Honda team probleemloos af te stevenen op de vijfde achtereenvolgende wereldtitel. Regerend wereldkampioen Sebastian Charpentier won de eerste drie races en de derde positie in Monza was een slippertje. Zonder enige zorgen won Charpentier ook de race in Silverstone, maar na die race pakten donkere wolken zich samen boven het hoofd van de Fransman.

Donkere wolken pakken zich samen boven Charpentier

Na een zware crash tijdens een test in Brno moest Charpentier de race in Misano laten schieten. Daar werd hij vervangen door niemand minder dan Nederlands Supersport en Superbike kampioen Arie Vos. Toch was Charpentier nog niet de oude tijdens de races in Brno en Brands Hatch. Met vijftien punten tijdens de twee laatste races moet Charpentier in Nederland gaan presteren. In de tussentijd is Yamaha Germany coureur Kevin Curtain op hetzelfde puntenaantal gekomen als Charpentier. De 40-jarige Austaliër won de race in Brno en liep maarliefst veertig punten in op de Fransman. De Australische teamgenoot van Curtain, Broc Parkes, won de race in Brands Hatch en heeft de aanval ook geopend op beide leiders in het kampioenschap. In 2004 reed Parkes nog een seizoen bij het Nederlandse Winston Ten Kate Honda team, in 2006 zou hij ze graag willen verslaan.

Kevin Curtain is op gelijke hoogte gekomen met Charpentier

Achter deze drie ervaren mannen is een groep jonge coureurs opgestaan die heeft bewezen mee te kunnen vechten om de winst. De 19-jarige Fransman Yoann Tiberio won in Italië zijn eerste Supersport race, de 21-jarige Italiaan Massimo Roccoli won zijn eerste Supersport race tijdens zijn thuisrace in Misano en de 25-jarige Deen Robbin Harms rijdt een zeer stabiel seizoen. Hoewel Harms nog geen race op zijn naam wist te schrijven staat Harms wel op een vierde positie in het algemeen klassement.

Een brutale Robbin Harms binnendoor bij Sebastien Charpentier

Een spannende driestrijd gevoerd door de gevestigde Supersport orde en een groep jonge honden die strijden voor persoonlijke eer. De WK Supersport race in Assen kan een belangrijke rol gaan spelen in het kampioenschap, de oude rotten tegen de nieuwe garde, actie gegarandeerd. Naast de strijd om de overwinning zullen Arie Vos en Barry Veneman een flinke strijd voeren om de titel "Beste Nederlander". Na twee confrontaties in het Open Nederlands Kampioenschap en een confrontatie tijdens de Tsjechische Supersport ronde zullen Vos en Veneman alles geven tijdens de race in Assen.