Zoeken

Voorbeschouwing WK Superbike Assen

Pagina 2

29 augustus 2006
Inhoudsopgave
Voorbeschouwing WK Superbike Assen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6
Pagina 7
Pagina 8

World Superbike

De strijd om de wereldtitel in de World Superbike ligt helemaal open. Na de eerste ronden in Qatar en Australië leek Troy Bayliss ontketend. Een klasse apart, een zekere wereldkampioen, daar leek het op uit te draaien nadat de Australiër acht races achtereen op zijn naam schreef. Regerend wereldkampioen Troy Corser kon geen vuist maken, James Toseland won na de eerste race in Qatar geen wedstrijd meer en Noriyuki Haga leek gedegradeerd te zijn tot sub-topper.

Troy Bayliss leek lange tijd een klasse apart

Zo kwam het WK Superbike naar het Tsjechische Brno eind juli. Troy Bayliss had een eerste tik moeten verwerken na een dure glijpartij tijdens de tweede race in Misano. Na de indrukwekkende zegereeks met zijn Ducati 999F06 traden enkele scheurtjes op in het "Baylistic" bolwerk. De tik werd overtroffen door de dreun die Bayliss opliep na zijn eerste DNF en een achtste plaats tijdens de tweede race. In Brands Hatch leek Bayliss zich te herpakken met een overwinning en een tweede positie achter de Yamaha R1 van Noriyuki Haga. De Japanner boekte zijn eerste overwinning van het seizoen en begint zich vast te bijten in de Ducati van Bayliss.

James Toseland begint zijn draai te vinden op de Winston Ten Kate Honda

Ook James Toseland begint een vrij constante factor op het podium te worden. Hij pakte tijdens de laatste drie Superbike ronden drie tweede plaatsen met zijn Winston Ten Kate Honda. Met de kennis en de "drive" binnen het Nederlandse team zal Toseland het Troy Bayliss zeker niet makkelijk maken in Assen. In 2004 won de jonge Engelsman al eens een race in Assen en als het aan de 25-jarige Toseland ligt zal dat zeker niet zijn laatste overwinning op het Nederlandse circuit zijn. Toch zijn Haga en Toseland zeker niet de enige mannen die het Troy Bayliss moeilijk zullen maken. De andere Troy, Troy Corser, heeft beloofd te zullen winnen op het TT Circuit. Iets wat hem in het verleden nooit lukte. Op 5 maart won hij zijn laatste Superbike race, tijdens zijn thuiswedstrijd op Philip Island. Ook zijn teamgenoot Yukio Kagayama is een man om rekening mee te houden. In Tsjechië pakte hij de dubbel en won voor het eerst sinds Qatar 2005 een Superbike wedstrijd.

Yukio Kagayama scoorde een dubbel in Tsjechië

Dan zijn daar nog de altijd gevaarlijke outsiders in het World Superbike kampioenschap Alex Barros en Andrew Pitt. Beide mannen kenden het "oude" Assen door en door, maar zullen net als de overige deelnemers flink moeten wennen aan de vernieuwde lay-out van het circuit. Met in ieder geval zeven coureurs die een grote kans maken op een overwinning op het TT Circuit in Assen zullen we een van de spannendste Superbike wedstrijden ooit zien op zondag 3 september!