Zoeken

Introductie Kawasaki Ninja 250 R

Handwas

25 april 2008
Waar bij de meeste fabrikanten de focus vooral op de eenliter variant wordt gelegd, met als doel de beste in het felbevochten Supersport segment te zijn, heeft Kawasaki de kleintjes niet uit het oog verloren met de Ninja 250 R, een lichtgewicht supersport voor in de stad.

Ninja_1799.jpg

Hoeveel nieuwe modellen zijn afgelopen najaar gepresenteerd? Twintig? Dertig? Veertig? De een wat enthousiaster onthaald dan de ander –uiteraard- maar allemaal serieus interessant en bij het zien van al dat nieuws begon bij verschillende collega’s de handen reeds weer te jeuken. Tuurlijk, de Fireblade, ZX-10R en RC8 zijn wel ongeveer de allerbelangrijkste geweest en is in het publiek het meest reikhalzend naar uitgekeken, maar vlak vooral het mindere geweld niet uit. Een daarvan kwam echt als verrassend en zeer tot de verbeelding sprekend: Kawasaki’s nieuwe Ninja 250 R. Wat zouden we dáár bij het eerste aanzicht niet meteen al eens een stuk op willen knallen.

Een 250 cc twin? Is dat niet een beetje heel erg weinig? Is dat niet zo’n kleine versie van een  ‘echte’ motor, alsof ze wat heet gewassen zijn zeg maar? En wat móet je er mee? Om hier achter te komen nodigde Kawasaki ons uit in Barcelona, hartje stad, om de motor eens in zijn natuurlijke habitat aan de tand te voelen.  Uiteindelijk een beetje té natuurlijk zelfs, toen de hemelpoorten zich openden en heel de stad omtoverden in een oer-Hollandse wastobbe voor een koudwater-handwas.  Bekend pak poeder erbij, stroop je armen maar eens op en wees vooral niet zachtzinnig. Schoon moet het worden!

Tekst: Vincent Burger

Fotografie: Wout Meppelink, Tom Haanstra, David Reygondeau