Zoeken

Test: BMW 2018 R 1200 GS Rallye

Niet af te kraken

20 september 2018
Dus de GS is nieuw, heeft er 50cc (vooruit, 84cc om precies te zijn) bij gekregen, ShiftCam technologie en nog een paar andere gadgets. Maar hoe goed of slecht was de oude dan?

Nou, het gaat om een GS. Of eigenlijk beter gezegd: dé GS. En wat je er van zeggen kunt, slecht is ie niet. Vervloekt juist om die reden, het ding is groot, lomp, lelijk en zó populair dat je er misselijk van wordt, zo’n grote massa wil je als individualist natuurlijk niet bij horen. Maar het ding is zó goed, daar kun je gewoon niet omheen. Met de beste wil van de wereld kun je de GS niet afkraken en dat knaagt. Maar goed, blijkbaar kan het altijd nóg beter. Maar dan zullen we eerst nog eens kijken naar de basis van 2018. In het achterhoofd houdend dat ‘ie dus nog beter moet zijn dan dit.

Dat is een uitdaging. Nou heeft BMW wel een goed uitgangspunt, het ding staat er immers en hoeft alleen maar geüpgraded waar het nodig is, maar toch. Die 2019 laten we even wat het is totdat we er zelf met onze vingers aan kunnen zitten, de 2018 hebben we onlangs nog meegesleept op een typische GS-reis. En als je dan toch een afspraak hebt in Beieren… 

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Vincent Burger, Ed Smits