Zoeken

Vergelijk lichte middenklasse adventurebikes

Conclusie

9 augustus 2016
Inhoudsopgave
Vergelijk lichte middenklasse adventurebikes
Verschoven interesse
Suzuki V-Strom 650
Honda NC750X
Yamaha Tracer 700
Kawasaki Versys 650
Mening van: Ed
Mening van: gastrijdster Daniëlle
Conclusie
Technische gegevens

Midsize Adventure Bikes

Hebben we er goed aan gedaan deze vier motoren naast elkaar te zetten? Wij denken van wel; de overeenkomsten zijn legio en in de winkel zijn het ook echt concurrenten van elkaar. Dezelfde klasse, dezelfde prijsklasse. Dat de verschillen dan toch zo groot blijken is een verrassing. maar niet geheel onaangenaam, hMidsize Adventureet kristalliseert een beetje en je weet wel veel beter wat jouw voorkeur heeft. En er zit ook nogal een leeftijdsverschil tussen sommige motoren, als je dat niet zou merken is er ook geen nut meer voor innovatie.

Wat de score betreft hebben we duidelijk winnaars en verliezers. Wie het verhaal zojuist gelezen heeft weet waar onze voorkeur vooral niét naar uit gaat, maar wat de winnaars betreft is dat toch nog een beetje tweeledig. Wil je echt de absoluut leukste, tofste en meest actieve motor, toch een ding in deze klasse, dan gaat Yamaha met de beker naar huis. De Tracer is zo fris, licht en handelbaar dat die alle drie z’n concurrenten ver het nakijken geeft. Zeker weten wie bovenop een Alpenterras de bestelling doorgeeft terwijl hij wacht op z’n maten. Dat is de keerzijde van zoveel rijplezier. Wil je de leukste, de ‘beste’ vana deze vier, dan zit je op een Tracer.

Maar zoek je meer dan alleen dat, dan kun je niet om de vermaledijde Kawasaki heen. Luxere uitrusting, veelzijdiger en niet te vergeten qua prijs ook echt een onmogelijk te evenaren aanbieding. Wil je de beste koop, dan moet je haast wel een Versys hebben. En dan is die zelfs nog toe aan een opfrisbeurtje, kun je nagaan.

Midsize Adventure Bikes