Zoeken

Vergelijk kleine twins: Vakantie zonder ouders

Los op een budget

23 juni 2014
De cijfers zeggen het, de minister zegt het en meerdere ‘mensen die het kunnen weten’ zeggen het, de crisis is voorbij. Dus wat gaan we doen? Het spaargeld is nog steeds op, bezuinigingen gaan nog wel even door en nieuwe maatregelen uit Den Haag zijn ook niet altijd even prettig. Dus, nog maar even voorzichtig met de uitgaven? Of gewoon verstandiger en meer doordacht. Dat kan ook tegelijkertijd: betrekken we het op motoren dan is er een hele klasse die niet alleen zuinig is, maar ook nog eens heel slim in elkaar zit. Zo kunnen wij consumenten dus uiteindelijk met een motor rijden die wel slim en budgetbewust is, maar het niet lijkt. Anders gezegd: het zijn gewoon volwaardige fietsen.
Inhoudsopgave
Vergelijk kleine twins: Vakantie zonder ouders
New Kids
Partytime!
Yamaha MT-07
Kawasaki ER-6n Sports Edition
Honda CB500F
Conclusie
De mening van Thomas
De mening van Ed
Technische gegevens

Budgetbikes 5925

Onderwerp van gesprek zijn de Kawasaki ER-6N, ‘Sports Edition’, CB500F en de nieuwkomer: Yamaha MT-07. En we geven het direct grif toe: ook die zijn niet volledig standaard. Houdt Honda het bij een afdekkapje en een eenvoudige Akrapovic uitlaatdemper, dat wilde Yamaha ook, maar uitgerekend die was niet leverbaar voordat wij aan deze test begonnen. Wel is de MT voorzien van enkele afdekkapjes in stijl en een paar tankplakkers. Dan hebben we dat alvast even aangesneden.

Nou weten we al lang dat dit niet per sé beginners- of damesfietsen zijn en willen dit vaak te pas en te pas onderstrepen, maar soms is het ook wel eens leuk om juist in die gedachte mee te gaan en het een stuk minder serieus aan te pakken. Dus dat wordt dagen patat eten, energydrankjes zuipen zonder tandproblemen, amper slaap en ronduit rijden alsof het voor ’t laatst is. En waar kun je dat nou meer dan op dé vakantiestek voor arme jongeren bij uitstek: de wadden. Omdat een overtocht naar de Friese eilanden er budgettair teveel in hakt (en er moet ’s avonds nog gefeest en ’s nachts een paar uur –budget- geslapen worden) pakken we de overtocht bij Den Helder. Bijkomend voordeel is dat van alle eilanden Texel nog de meeste kilometers aan weg kent. Zijn we er klaar voor?

Yamaha 2014_MT-07_5283Honda 2014_CB500F_5268Kawasaki 2014_ER-6n_5245

Tekst: Vincent Burger, Ed Smits
Fotografie: Vincent Burger, Ed Smits