Zoeken

Introductie: Dunlop Sportsmart 2

Overtuigend

3 oktober 2013
Er is een nieuw kindje in de stad. En hij wil alle knikkers. We hebben het over de nieuwe Dunlop Sportsmart 2 band, waarmee de fabrikant wil gaan domineren op straat en als het even kan ook op het circuit. Motorfreaks toog naar la douce France voor een uitgebreide introductietest.
Inhoudsopgave
Introductie: Dunlop Sportsmart 2
Circuit
Gorges du Tarn
Conclusie
Fabrieksbezoek

Dunlop SportSmart 2

Tekst: Karim Mostafi
Fotografie: Dunlop

Doorgaans denken we als motorrijder niet al te veel na over onze banden. Eens in de zoveel tijd laten we bij de dealer wat nieuw rubber monteren (“Doe maar wat je in de aanbieding hebt!”) wanneer de band meer vierkant dan rond is, en ook over de correcte bandenspanning maken we ons in de regel niet erg druk. LDunlop SportSmart 2aat staan dat we dit voor elke rit controleren. Het is de praktijk voor veel motorrijders (een steekproef in mijn vrienden- en kennissenkring bevestigt dit beeld) terwijl deze nonchalance eigenlijk niet te rechtvaardigen is. Een fris setje banden kan het motorplezier namelijk exponentieel doen toenemen en, belangrijker nog, veiliger maken.

Wellicht daarom dat Dunlop zijn nieuwe sportieve straatband tot de macht 2 (Sportsmart squared in het Engels) verheft, als symbool van importantie. De claims van de fabrikant zijn niet mis: meer grip op zowel droog als nat wegdek, betere stuureigenschappen, meer stabiliteit op hoge snelheid en meer comfort. Om het vertrouwen in het nieuwe product te demonstreren krijgt het journaille de kans om de nieuwe band met de oude te vergelijken op drie terreinen: een droge circuittest op het exclusieve testcircuit van Dunlop, een natte test op hun speciale natte testbaan en een flinke rit door het Franse landschap.