Zoeken

Introductie: Kawasaki Z750R

Daar zijn we weer

17 december 2010
Inhoudsopgave
Introductie: Kawasaki Z750R
2: To R is Human
3: Scherper
4: Veel Scherper
5: Conclusie
6: Technische Gegevens

In 2007 kreeg de Z750 een flinke upgrade. Genoeg reden voor Kawasaki om de internationale pers eens goed opnieuw kennis te laten maken met het toen totaal aangepaste model.
Vier jaar na dato bevinden we ons op exact dezelfde plek in Spanje, in exact hetzelfde hotel en rijden we straks exact dezelfde route… met exact dezelfde motor. Of toch niet?

Z750R_CN4D0409.jpg 

We kennen ´m allemaal nog en dat is ook niet echt vreemd. Behalve dat elke Fransman bij elk kuipje Boursin een nieuwe krijgt is het ook in andere landen rond de Midellandse zee Z wat de klok slaat.  En als je zo keer op keer bovenaan de verkooplijst staat in aantallen, is het al even logisch dat dit voor Kawasaki zelf het best verkopende model is. Sinds de introductie in 2004 heeft het merk er al dik 125.000 gesleten.

Dan doe je het goed. Maar dat blijft uiteraard niet eeuwig duren; een model veroudert automatisch als je er niets aan doet en dan is er altijd nog de immer scherpe concurrentie die er zelfs alleen maar erger op wordt. Voor elke Z staat immers ook een Hornet, GSR, Monster, Shiver, FZ8, F800 of Street Triple in de showroom.  Als we dan toch de beestjes bij naam noemen.

Z750R_S3T0828.jpg

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: James Wright/ Double Red, Wout Meppelink/ Target Press