Zoeken

Superbike Assen 2005 - Boys are back in town!

Pagina 4

23 augustus 2005
Inhoudsopgave
Superbike Assen 2005 - Boys are back in town!
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Bijprogramma"s

Naast de WK Superbike en Supersport zal er op het TT-circuit nog veel meer te zien en beleven zijn. Op de zondag zullen maarliefst zes races worden verreden, op zaterdag ook nog een. In deze races zullen meerdere Nederlanders in actie komen. Tevens zal er op zondag een stuntshow worden gehouden.

FIM Superstock 1000
Deze Superstock klasse wordt gezien als opstapklasse voor jong talent. Michel Fabrizio is een van de namen die de afgelopen jaren uit de Superstock is opgeklommen naar de WK Supersport. Tijdens deze FIM Superstock 1000 race op zondag zullen ook een tweetal Nederlanders in actie komen. Rafael Sinke en Ron van Steenbergen zullen op hun Yamaha R1 en Suzuki GSX-R 1000 de Nederlandse eer verdedigen. Vooral van Ron van Steenbergen kunnen we hier een prima prestatie verwachten. Van Steenbergen presteert de laatste tijd uitstekend en is gebrand om hier op internationaal gebied zijn sporen na te laten.

Rafael Sinke in achtervolging op Bert Grevink tijdens een ONK-race

 EK Superstock 600
De EK Superstock is opgezet als een kweekschool voor jonge talenten die nog midden in hun pubertijd zitten. De term jong en onbezonnen is van toepassing op deze helden. Met hun 600cc machines doen ze niet veel onder voor de Supersport mannen. Ten Kate Honda heeft begin dit seizoen samen met Kobutex Honda de krachten gebundeld in het Ten Kate Kobutex team. Coureurs Roy ten Napel en Ronald ter Braake komen op een Honda CBR 600RR die te aanschouwen zijn in de klassieke geel/zwarte Ten Kate kleuren. Naast deze twee jongelingen komt ook Danny de Boer in actie tijdens de EK Superstock. Hij zal zijn Honda ongetwijfeld voor de Ten Kate"s proberen te parkeren.

WK Zijspan
Het is een tijdje verdwenen, maar het officiële WK Zijspan is terug van weg geweest. Helaas is de belangstelling in deze klasse dramatisch terug gelopen. Martien en Tonnie van Gils zijn de enige vaste Nederlandse deelnemers aan het wereldkampioenschap. Intussen staat het duo op een 8e plaats in het algemeen klassement, de leiders in dit kampioenschap zijn Tim Reeves en Tristan Reeves. Op de tweede positie in dit klassement komen we namen tegen die al vele hoofdstukken zijspanhistorie hebben geschreven. Jörg Steinhausen en Trevor Hopkinson rijden al jaren in dit kampioenschap en komen ook dit jaar naar Assen. Zij kunnen met hun ervaring wel eens hoge ogen gooien tijdens de race in Assen.

Pyromaniac zal het publiek opwarmen voor het Superbike geweld

Stunts & Pitwalks

Op zondag zal het publiek worden getrakteerd op shows van Corona Extra stuntrijder Michel Kooij met zijn straalmotor aangedreven Pyromaniac-quad. Voor degenen die geen zin in een vierwielerige barbeque, is er de mogelijkheid mee te wandelen in de pitwalk. Een unieke kans om een handtekening of foto te scoren van hun favoriete coureur. Dit toont eens te meer aan wat voor open sfeer het WK Superbike met zich mee brengt.