Zoeken

MotorXtra: C-licentie cursus (voorheen T.O.M.S.)

MotorXtra: C-licentie cursus (voorheen T.O.M.S.)

8 mei 2007
Inhoudsopgave
MotorXtra: C-licentie cursus (voorheen T.O.M.S.)
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Inleiding

MotorXtra_C-licentiecursus_1_1.jpg 

Al jarenlang geeft MotorXtra T.O.M.S.-cursussen (Training en Opleiding MotorSport) op circuitpark Zandvoort. Een training die bij MotorXtra tegenwoordig onder de naam C-licentie cursus door het leven gaat, maar dat even terzijde. Rond je die eendaagse circuitcursus met succes af, dan krijg je een certificaat waarmee je je kunt inschrijven voor een KNMV districtslicentie C. Met dat papiertje op zak kun je meedoen met bijvoorbeeld de zomeravondcompetitie en de Ducati Clubraces.

Op maandag 23 april 2007 was dan eindelijk de dag gekomen dat Motorfreaks-redacteuren Leon Nap en Karim Mostafi op pad werden gestuurd met de opdracht om met zo’n certificaat thuis te komen. Sander Scheepstra van MotorXtra lanceerde op die dag een vernieuwde T.O.M.S.-cursus en deze twee heren konden het niet laten om eens van dat nieuwe concept te snoepen.

Voor dat we de nieuwe lesmethode belichten: waarom willen Leon en Karim die licentie eigenlijk halen?

MF: Karim, waarom zo vroeg opstaan teneinde halfacht 's ochtends met een kater bij Mickey's aan de bar te hangen?  

Karim: Tja, de timing had beter kunnen zijn ja. Maar goed, we hadden twee testmachines: de Honda CBR600RR en de Kawasaki ZX-6R en wat is een betere omgeving om die twee beestjes uit te laten dan het circuit? Bovendien wil ik dit jaar wellicht wat Z.A.C.-races gaan doen en volgend jaar sowieso de Clubraces, op mijn 999. Dan is die licentie onontbeerlijk.

MF: Leon, wat was voor jou de reden om mee te doen?

Leon: Dit jaar zal ik voor Motorfreaks aan de start verschijnen bij de Ducati Clubrace in begin juni. Om daar aan te kunnen deelnemen heb je KNMV C licentie of hoger nodig, dus moet deze gehaald worden.

MF: Okee dat is duidelijk, maar met wat voor motor ga je de Clubrace rijden dan?

Leon: Hier komt binnenkort meer over en dat kun je teruglezen op Motorfreaks, maar een klein tipje van de sluier wil ik wel oplichten: tweecilinder, Motorhoutrust.nl, Assen, trainingsdagen, tuning... maar voor de rest zeg ik niks....Jullie lezen het binnenkort.

MotorXtra_C-licentiecursus_1_2.jpg

Tekst: Karim Mostafi, Leon Nap
Foto"s: Vincent Burger, MotorXtra