Zoeken

Kawasaki Versys Highland Tour

Wetenswaardigheden

13 juni 2023

 


De Kawasaki Versys 1000 is de perfecte motor voor dit gebied. 1258 km over kleine wegen in twee hele en twee halve dagen. Geweldig

- Schotland is deel van Groot-Brittannië en is dus meegesleept in het Brexit-débacle. Hetgeen betekent dat het geen EU is. Wil je erheen, dan zul je dus een geldig paspoort moeten hebben. Met een gewoon ID kom je er niet in.

- De maximum snelheden in Schotland zijn: 70 mph (113 km/uur) op snelwegen en autowegen, 60 mph (93 km/uur) op tweebaanswegen, in de bebouwde kom 20 of 30 mph (32 of 48 km/uur).

- Bij kruispunten wordt de voorrang met borden aangegeven. Er is geen regel die aangeeft dat verkeer van links of rechts voorrang heeft. In de praktijk betekent dit dat recht doorgaand verkeer meestal voorrang heeft.

- In Schotland wordt niet met haaientanden, maar met een dubbele onderbroken streep aangegeven dat bestuurders voorrang moeten verlenen aan bestuurders op een kruisende weg.

- Rotondes rijd je linksom, verkeer van rechts heeft er voorrang.

- Er zijn in Schotland veel single lane roads. Daar zijn talloze inhammen gemaakt zodat tegenliggers elkaar kunnen laten passeren. Is die inham rechts en ben je er eerder, blijf dan links stilstaan, zodat de tegenligger je via de inham kan passeren.

- Koplampen zijn asymetrisch. Onze koplampen schijnen rechts hoger de berm in. In het VK moet je daarom de naar rechts wijzende reflectiezone afplakken, als je met je eigen motor naar Schotland gaat.


Het is een hele toer, maar wat een geweldige ervaring