Zoeken

Test: Kawasaki Z650

Conclusie

22 februari 2023

Als je de Z650 in een paar woorden zou moeten omschrijven dan slaat “perfecte balans” de spijker aardig op z’n kop, juist omdat dit op alle vlakken van toepassing is. De Z650 is de perfecte balans tussen stabiliteit en lichtvoetigheid, de perfecte balans tussen comfort en sportiviteit, de perfecte balans tussen performance en rijdbaarheid en de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit.

Bovenstaand is de letterlijke tekst die we in 2020 schreven over de toen geüpdatete Z650, die ten opzichte van de eerste versie over de hele linie naar een hoger plan was getild. De 2023 versie is in alle opzichten gelijk aan die 2020 versie, met dat verschil dat je nu tractiecontrole als extra vangnet hebt. Ofwel: dezelfde fiets met misschien wel het beste rijwielgedeelte in z’n klasse, uitstekende vering en remmen, een krachtige (maar niet superspannende) 180° Twin en de luxe van een premium fiets, maar dan met extra vangnet voor wanneer het verkeerd dreigt te gaan. 

Tel daar z’n scherpe prijs van € 8.349,- (€ 7.799,- BE) bij op en je snapt dat ook deze Z650 weer als warm broodje over de toonbank zal gaan. Dat ook deze 2023 Z650 in z’n segment het meeste waar voor z’n geld biedt.

Goed rijwielgedeelte, goede vering, goede remmen, zeer goede prijs/kwaliteit

Blok is weliswaar sterk, maar is niet bijzonder spannend, instellen achtershock had gemakkelijker gekund