Zoeken

Test: Triumph Tiger 1200 Explorer

Conclusie

18 april 2012
Inhoudsopgave
Test: Triumph Tiger 1200 Explorer
Daar gaan we dan
En weer
Gemak dient de mens
Eerlijk
Conclusie
Technische gegevens


6162

Voordat we een eenduidig oordeel vellen over de vraag 'welke allroad is nou het beste' zullen we ze eerst eens een keer samen moeten rijden. Dat betekent twee dingen, waarvan er één het belangrijkste is. Triumph heeft het dus voor elkaar gekregen gelijke partij te kunnen bieden aan BMW. Dat doel is alvast gehaald. Of het vervolgens ook daadwerkelijk de GS-killer is waar iedereen op hoopt is moeilijker. Qua verkoopaantallen zal dat moeilijk, zo niet onmogelijk zijn aangezien de Duitse fabrikant er een enorme schare fanatieke fans bij kan slepen. Ook is de reputatie die de GS door de jaren heen een onneembaar fort, zeker voor een nieuwkomer. Qua prestaties is het een ander verhaal; dat zou nog best eens in het voordeel van de Eilanders kunnen aflopen. Alleen zijn de verschillen zo klein dat dat niet met honderd procent zekerheid gesteld kan worden zonder beide machines kop aan kop te zetten. Wat overblijft is een voorkeur voor hetzij een boxertwin, hetzij een drie-in-lijn, beide minstens zo karakteristiek voor hun afkomst.

Wat wel geconcludeerd kan worden is dat Triumph met de Explorer 1200 de lijn die ze heeft ingezet met de Tiger 800 doorzet en hoe. Je moet van goeden huize komen om het onverslaanbaar geachte BMW zo frontaal aan te vallen en er mee weg te komen. Triumph windt er geen doekjes om en geeft grif toe dat er maar één concurrent is die er toe doet. Hun antwoord is de Explorer en daar kunnen ze trots op zijn.

61546145

Een tweede conclusie is van meer persoonlijke aard. De eerste experimenten met sociale media smaken naar meer; het werken met deze media is eenvoudig en snel en biedt zowel de lezer als de maker vele mogelijkheden. We hebben het idee nog maar net begonnen te zijn en kunnen dus al voorzichtig beloven dat dit nog veel spectaculairder kan. Van onze zijde een geslaagd experiment, we zijn dan ook al druk aan het onderzoeken hoe we hier nog meer mee kunnen doen.

thumb_6264


  • Uitrusting, blok, Als een GS maar dan beter
  • 'Als een GS', maar wel heel erg hetzelfde. Moet je kunnen waarderen.