Zoeken

WSBK 2006 - Monza, Giro Quattro!

Pagina 3

8 mei 2006
Inhoudsopgave
WSBK 2006 - Monza, Giro Quattro!
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4

Bayliss maakt er weer een dubbel van!

Superbikes race 2:
Bij de start van de tweede race was het Alex Barros die wederom slecht weg was en daar zal hij nog wel aan terug denken. Troy Corser en Noriyuki Haga trokken zich daar niets van aan en gingen het duel om de leiding aan en sloegen direct een gaatje. De groep daarachter was weer behoorlijk groot met Toseland, Bayliss, Laconi, Muggeridge, Walker, Pitt, Nieto, Barros, Foret en Rolfo. De eerste ronde werd niet volgemaakt door Craig Jones, in het gravel, en Max Neukirchner (Pedercini Ducati) omdat zijn motor stuk ging. In de eerste race was hij ook al bij de valpartij in de eerste chicane betrokken en dus was dit voor hem een weekend om snel te vergeten.

Na de "Parabolica" gaf ook de Kawasaki van Régis Laconi de geest en hij parkeerde de ZX-10R aan de kant en stak de baan over naar de pits. Noriyuki Haga had ondertussen de kop overgenomen, Troy Bayliss had aangepikt en James Toseland zat er op een vierde plek wederom goed bij. Alex Barros moest zich weer naar voren werken en deed dat met rasse schreden! Om de vijfde plaats was een gevecht gaande tussen Fonsi Nieto, Karl Muggeridge en Chris Walker. Dit ging een paar ronden zo door totdat Andrew Pitt en Alex Barros zich er in mengden.

Corser mocht even aan de leiding...

Halfweg de race kon Haga het tempo niet meer volgen en moest afhaken. Het gevecht om de winst spitste zich toe op het duo Troy & Troy waarbij beiden de leiding namen en weer uit handen gaven. Lange tijd kon Troy Corser volgen, maar enkele ronde voor het eind sprintte Troy Bayliss er vandoor, hoewel hij de snelste ronde had gezet in ronde vier. Troy Corser had geen antwoord en Bayliss reed redelijk safe naar zijn tweede winst van de dag.

Troy Corser: - 3de en 2de

Net als op Valencia reed ik vandaag zo hard als ik kon, en als je dat doet en niet wint moet je gewoon de hand van de winnaar schudden. In race 1 had ik wat problemen met de voorrem. De druk was niet constant en soms ging "t goed en een enkele keer kwam de handle tot aan de clip-on! Dat maakte het een beetje riskant kan ik je vertellen! Ik ben een paar keer bijna gecrashed, dus aan het eind was ik blij dat ik op het podium stond.

...totdat Bayliss de kop weer overnam en voor de tweede maal won!

Met Corser op twee en Haga op drie was het podium van race 2 vol, maar als Alex Barros nou zijn start eens gaat oefenen dan kan hij tenminste direct meedoen voor het podium. Nu wist hij wel James Toseland achter zich te houden en een keurige vierde plaats binnen te slepen. Het gevecht om de vijfde plaats werd beslist door Andrew Pitt voor Karl Muggeridge, die na zijn noodgedwongen stop prima voor de dag kwam, en Fonsi Nieto die de Kwasaki eer op de best mogelijke manier hoog hield.

Ook voor Yukio Kagayama was het een weekend om snel te vergeten. Na zijn klapper in race 1 kreeg hij in race 2 al snel te maken met koppelingsproblemen waardoor hij al na twee ronden de pitsbox opzocht. Ook Sébastien Gimbert en Ivan Clementi haalden de finish niet.

Troy Bayliss: - 2 maal winnaar

Race 2 was wat moeilijker omdat de jongens wegsprongen en Haga en Corser een paar goeie eerste ronden kenden, terwijl ik met Toseland in gevecht was en het moeilijk was om er voorbij te komen. Uiteindelijk kon ik bij de twee aan de kop aanhaken. Corser en ik speelden wat kat en muis maar het belangrijkste was dat we van Haga weg konden komen en dat het op ons aan kwam in de laatste ronden. Ik vind het heerlijk dat ik "t goed doe hier voor alle Italianen, er is gewoon iets speciaals aan. Ik heb hier de dubbele winst behaald en de laatste keer dat ik hier was had ik het geluk dat het toen ook hetzelfde resultaat behaalde. Ik denk dat ik het beste team in de paddock heb en wil dan ook graag iedereen bedanken voor deze overwinningen.

Uitslag SBK race II Monza:

 Pos. 
 Rijder 
 Team/Merk 
 Tijd 
 1   Bayliss T.   Ducati Xerox   32"17.705 
 2   Corser T.   Alstare Suzuki Corona Extra   32"19.621 
 3   Haga N.   Yamaha Motor Italia    32"24.184 
 4   Barros A.   Klaffi Honda   32"27.932 
 5   Toseland J.   Winston Ten Kate Honda   32"29.615 
 6   Pitt A.   Yamaha Motor Italia    32"35.256 
 7   Muggeridge K.   Winston Ten Kate Honda   32"35.425 
 8   Nieto F.   PSG-1 Kawasaki Corse 2   32"35.530 
 9   Walker C.   PSG-1 Kawasaki Corse    32"40.578 
 10   Rolfo R.   Ducati SC - Caracchi   32"49.308 
 11   Lanzi L.   Ducati Xerox   32"49.315 
 12   Nakatomi S.   Yamaha Motor France-Ipone 2   32"51.987 
 13   Foret F.   Alstare Eng. Corona Extra   32"52.978 
 14   Fabrizio M.   D.F.X. Treme   32"53.011 
 15   Xaus R.   Sterilgarda - Berik   32"58.227 

Tussenstand SBK na Monza:

 Pos. 
 Nat. 
 Rijder 
 Merk 
 Tijd 
 1   AUS   T. Bayliss   Ducati   175 
 2   AUS   T. Corser   Suzuki   139 
 3   GBR   J. Toseland   Honda   97 
 4   BRA   A. Barros   Honda   95 
 5   JAP   N. Haga   Yamaha   93 
 6   AUS   A. Pitt   Yamaha   79 
 7   ITA   L. Lanzi   Ducati   59 
 8   ITA   R. Rolfo   Ducati   46 
 9   JAP   N. Abe   Yamaha   40 
 10   SPA   F. Nieto   Kawasaki   37 
 11   ITA   M. Fabrizio   Honda   36 
 12   SPA   R. Xaus   Ducati   34 
 13   GBR   C. Walker   Kawasaki   33 
 14   FRA   R. Laconi   Kawasaki   31 
 15   AUS   K. Muggeridge   Honda   30