Zoeken

World Superbikes Assen: Superbikes

Pagina 2

1 mei 2007
Inhoudsopgave
World Superbikes Assen: Superbikes
Pagina 2
Pagina 3

Race 1 Winst met Neerlands tintje.

Kopstart, maar niet écht weg kunnen lopen van het veld.
James maakte het zich in het begin van de wedstrijd zelf moeilijk.

Voor het Nederlandse Hannspree Ten Kate Honda team kon de eerste wedstrijd niet beter van start gaan. Met de op Pole Position gekwalificeerde James Toseland begon de dag al met een oranje tintje. Toseland wist zijn Pole Position in de eerste bocht direct te verzilveren en nam de leiding, vlak voor Suzuki rijder Max Biaggi en de Ducati rijders Troy Bayliss, Lorenzo Lanzi en Ruben Xaus.

Na een stuurfout zag Bayliss zich terugvallen nog achter zijn teamgenoot,
waar hij uiteindelijk pas met moeite voorbij kwam.

Max Biaggi zat nog niet helemaal in zijn ritme waardoor Toseland wat kon uitlopen op zijn achtervolgers. Na een drietal ronden maakt Biaggi een foutje waardoor hij een vijftal plaatsen terug zakte en het drietal Ducati rijders de jacht konden openen op Honda rijder Toseland. Niet alleen de Bayliss, Lanzi en Xaus die de achtervolging inzette, maar ook Yamaha rijders Haga en Corser waren inmiddels Biaggi gepasseerd en gingen achter Toseland aan.

Niet lang na het terugvallen van Biaggi vormde zich een kopgroep van zes rijders, welke geleid werd door Toseland. Er werd flink gevochten en men wisselde regelmatig van positie. Toseland viel al snel terug naar de derde positie en Haga nam samen met Ruben Xaus het roer over. Een paar ronden later was het Bayliss die de koppositie overnam, met Toseland hijgend in zijn nek.

Zo sta je 15e getraind, zo leid je de wedstrijd. Dat kan alleen Nitro Norrick.

Ronde na ronde liepen Bayliss en Toseland uit op hun achtervolgers, totdat Bayliss met nog zes ronden te gaan het beste van zijn voorband had gevergd. Toseland nam de leiding weer over, en Bayliss moest langzaam maar zeker terrein toegeven. Haga, die op een derde van de wedstrijd had moeten lossen, was bezig met een opmars en zag zich daarbij vergezeld van Ruben Xaus. Beide coureurs roken het bloed dat Bayliss heette en wisten de wereldkampioen voorbij te gaan.

James Toseland had inmiddels een gat geslagen en wist zo veilig de eerste overwinning van de dag voor zich op te eisen. Met nog maar twee ronden te gaan weet Troy Corser in de Ruskenhoek met een hoop spektakel van zijn motor af te vliegen. Een los geschoten klem van een radiatorslang zorgt er voor dat zijn achterband te glad wordt en schiet er met enorme highsider vanaf. James Toseland wint de eerste Superbike race op Assen gevolgd door Noriyuki Haga en Ruben Xaus.

Klik hier voor de volledige uitslag van race 1.

Haga wist het Bayliss knap lastig te maken.

Troy Corser:

Dit was gewoon pech hebben! Ik kan niet geloven dat een dergelijk klein onderdeel zoiets kan veroorzaken. Dit had nooit mogen gebeuren! Hierdoor kon ik me niet echt gaan concentreren op race twee. Ik heb vrij veel last van mijn linker heup. Hier is door middel van röntgen al naar gekeken, maar is gelukkig niet gebroken. Morgen onderga ik nog een aantal onderzoeken, maar ik kan nog niet geloven hoeveel last ik van mijn heup heb. Verder heb ik nergens last van, we zullen zien.

Max Biaggi:

We hebben dit weekend lopen worstelen met onze set-up van de motor. Ondanks dat we vanaf de eerste vrije training we het steeds konden verbeteren, was het aan het einde nog niet wat het had moeten zijn. We probeerden wat te experimenteren met het remmende motorvermogen en de balans van de motor. We hadden tijdens de wedstrijd wel wat problemen met de grip van de motor

Vloeistof op de achterband weerhield Corser van een goede eindklassering.