Zoeken

Verslag SBK Brno

Pagina 3

19 juli 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Brno
Pagina 2
Pagina 3

Supersport - de race

Michel Fabrizio pakt bij de start de kop direct gevolgd door Kevin Curtain, die al vrij snel de koppositie overneemt. Daarachter zitten Fabien Foret, Broc Parkes, Sébastien Charpentier en Craig Jones - de vervanger voor Katsuaki Fujiwara in het Winston ten Kate team. Sébastian Charpentier is dus niet zo goed weg, maar baant zich een weg naar voren en al snel heeft "ie de aansluiting met de twee kopmannen gevonden. Het is dan in één ronde gebeurd, Charpentier pakt Fabrizio en Curtain. Broc Parkes rijdt daarachter alleen op de vierde plaats. In dit vroege stadium van de race is het de onfortuinlijke Fabien Foret die moet opgeven door een technisch mankement. Curtain gaat voorbij aan Charpentier en samen maken ze zich los. De twee wisselen enkele malen van positie en het is duidelijk dat Kevin Curtain uit is op winst. Vervolgens is het Broc Parkes die de race verlaat alleen is het in dit geval door een schuiver! Achter de eerste drie zijn het verrassend Gianluca Nanneli, Robbin Harms en Craig Jones die om plek vier strijden. Als vier ronden voor het einde ook Kevin Curtain hard tegen het asfalt kwakt is het een bekeken race voor Charpentier en pakt hij zijn vijfde overwinning. Michel Fabrizio moet nog even gas geven - want Gianluca Nannelli komt aardig dichtbij - maar pakt een mooie tweede plek, Nannelli dus met zijn derde de laatste podium trede.

Sébastien Charpentier viert alweer een overwinning!

Robbin Harms - op de Stiggy Honda CBR - pakt verrassend een nette vierde plek in zijn vijfde Supersport race! Ook de prestatie van vijfde man Javi Fores op de Alstare Corona Suzuki is goed te noemen evenals de zesde van "invaller" Craig Jones op de Winston ten Kate Honda.

Craig Jones reed als vervanger voor Fujiwara een goede race.

Chambon, Corradi, Daemen en Veneman maken hier de top tien vol en daamee laat Barry zich toch weer zien! Jarno Jansen pakt een zeventiende plaats en dus net geen punten. Ook Arie Vos weet geen punten te scoren, hij wordt éénentwintigste.

Barry Veneman: "Ik had een heel slechte start. Ik had gehoopt direct achter Craig Jones te kunnen zitten. Helaas ging dat niet en kwam ik op een 18e plaats terecht. Gelukkig kon ik gelijk een aantal plaatsen goed maken, nadat ik een beetje uit het gedrang was. Daarna kwam ik aardig in mijn ritme en kwam ik mede ook door een paar uitvallers op een tiende plaats over de finish. Moeten we gewoon tevreden mee zijn. Dit is ook ongeveer mijn plaats denk ik in dit kampioenschap."