Zoeken

Verslag SBK Brno

Pagina 2

19 juli 2005
Inhoudsopgave
Verslag SBK Brno
Pagina 2
Pagina 3

Superbikes - de races

Race 1:
Direct bij de start is Troy Corser goed weg evenals teamgenoot Yukio Kagayama. Max Neukirchner - op een voor hem soort van "thuiscircuit" - is minder goed weg en zal moeten vechten om zijn derde trainingstijd om te zetten in een eventuele podiumplek. Ook James Toseland heeft geen goede start. Corser laat zien dat hij het meent want al in de eerste ronden slaat hij een gaatje met direct daarachter Chris Vermeulen, Chris Walker en Karl Muggeridge. Zij worden gevolgd door een groepje bestaande uit Régis Laconi, Max Neukirchner, James Toseland en Noriyuki Haga, die van een achttiende startplaats komt. Corser rijdt zich echt los en Laconi rijdt naar het groepje toe dat op twee, drie en vier rijdt. Op dat moment vindt er een hevig gevecht plaats tussen zeven coureurs die om plaats vijf vechten. Chris Walker krijgt Régis Laconi op z"n nek en moet zich met alle middelen verdedigen.

Zo ook Chris Vermeulen want die krijgt te maken met de andere Xerox Ducati rijder, wereldkampioen James Toseland. Achter de ruggen van deze vijf is Pier Francesco Chili goed bezig, gekomen van een zeventiende startplek strijdt hij met Lorenzo Lanzi - elfde getraind - om de zevende plaats! Toseland - die Vermeulen al gepasseerd is - rijdt naar Walker, passeert "em en pakt zo een derde plek. Chris vermeulen heeft "t moeilijk en verliest plaatsen, net als Karl Muggeridge. In de laatste ronden gaat Toseland dan ook nog de strijd aan met teamgenoot Laconi en met een gedurfde - maar mooie! - actie pakt hij de tweede plaats. In de laatste ronde laat Troy nog eens zijn overmacht zien door in bijna elke bocht powerslides te maken! Chris Walker staat dus met lege handen, maar pakt wel een verdienstelijke vierde plaats. Chili pakt een vijfde, Lanzi een zesde en Haga een zevende plek. Vermeulen, Abe en Pitt maken de top tien vol.

Troy Coser viert zijn overwinning in race I

 Race 2:
De tweede race kent - na een val van Gianluca Viziello waarbij een oliespoor ontstaat - een herstart. Hierbij is Troy Coser direct weer goed weg en wordt gevolgd door Norrick Abe! Karl Muggeridge pakt de derde plaats gevolgd door de beide Xerox Ducati"s en Andrew Pitt. Al snel verliest Abe terrein, Muggaz komt zo op plaats twee door en Haga op drie. Die twee wisselen van positie waardoor Haga op plaats twee rijdt. Blijkbaar had hij die ruimte voor zich nodig want in "no time" rijdt hij het gat van ruim drie seconden met Corser dicht..en passeert hem op ogenschijnlijk eenvoudige wijze! Later blijkt dat Troy Corser na de rode vlagsituatie van machine heeft gewisseld en daarmee een electronisch probleem kreeg.. Achter deze twee mannen strijden Abe, Laconi, Toseland en Muggaz voor plek drie. Daarachter zijn Chris Walker, Chris Vermeulen, P-F Chili en Andrew Pitt in een gevecht verwikkeld voor de zevende plaats. De kaarten zijn geschud en "Nitro Nori" wint zijn eerste race van dit seizoen! Het is voor Yamaha een leerjaar, maar toch zullen ze daar heel blij zijn met dit resultaat. Corser pakt een tweede plaats en omdat Vermeulen in de eerste race punten liet liggen en in de tweede race achter hem eindigt loopt hij verder uit.

"Nitro Nori" was emotioneel na winst in race II.

Chris Vermeulen hervindt zichzelf en de Fireblade en vecht zich terug naar de laatste podiumplek. Norrick Abe rijdt een goede race en wordt uiteindelijk vierde, Chili en Lanzi vijfde en zesde. De Xerox Ducati"s blijven in deze race steken op de plaatsen zeven - Laconi - en acht - Toseland. In deze race wordt de top tien volgemaakt door Muggeridge, Walker en Kagayama.