Zoeken

SBK training Valencia - laatste dag

Pagina 3

31 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - laatste dag
Pagina 2
Pagina 3

Superstock 1000 FIM CUP

Dit seizoen zullen we ook aandacht schenken aan deze klasse. Tenslotte komt uit klassen als deze de nieuwe lichting zoals daar zijn Didier Vankeymeulen, Yoan Tiberio, Massimo Roccoli, William de Angelis, Vittorio Iannuzzo en Kenan Sofuoglu.

Nederlandse deelnemers zijn er ook. Leon Bovee doet mee op een Suzuki GSX1000R-K6 met het startnummer 21 en komt uit voor het Piet Geluk Racing Team. Allard Kerkhoven komt uit voor het Oliveira Suzuki Team met startnummer 35, natuurlijk ook op een GSX1000R-K6. Voor Allard liep de test in Valencia niet helemaal lekker. Hij had de voorafgaand aan de test een enkel gebroken en zat daarom in het gips. Jammer van de gemiste trainingskilometers, maar hij hoopt er de eerste wedstrijd wel bij te zijn.

Leon Bovee reed wel en boekte daarbij gestaag vooruitgang. Snelste man is Alessandro Polita (Team Celani Suzuki Italia) geweest met een tijd van 1"39.018 voor Claudio Corti (Team Lorenzini by Leoni Yamaha) Ayrton Badovini (Biassono Unionbike MV Agusta) en Matej Smrz (MS Racing Honda). Opvallende naam in dit deelnemersveld is die van de Amerikaan Jason Perez, hij werd eerder genoemd als rijder van het WCM MotoGP Team, en komt nu uit voor het HP Racing Team op een Suzuki GSX1000R-K6. Perez wist een twaalfde tijd te realiseren in een veld bestaande uit drieëntwintig deelnemers. Leon Bovee bleef steken op een twintigste tijd op 3.8 seconde van de kop.

Alessandro Polita geeft de Celani Gixxer de sporen op Valencia.