Zoeken

SBK training Valencia - laatste dag

Pagina 2

31 maart 2006
Inhoudsopgave
SBK training Valencia - laatste dag
Pagina 2
Pagina 3

Supersport - Curtain ook snel.

Het weer was wederom erg goed en met temperaturen van zo"n 27 graden was het in de middag warm. De rondetijden werden dan ook voornamelijk gereden in de ochtend sessie, toen het koeler was. Op deze laatste dag was Sébastien Charpentier niet in staat een nog snellere tijd neer te zetten. Kevin Curtain kon dat wel en dat maakte hem de snelste van de dag. Kenan Sofuoglu wist eveneens zijn tijd scherper te zetten en zit uiteindelijk nog maar ruime een halve seconde achter kopman Charpentier. Hij realiseerde een derde tijd in de totaalstand. Broc Parkes reed met de tweede Yamaha Germany R6 een vierde tijd en dat geeft aardig de verhoudingen weer.

Kevin Curtain liet zien er de volgende race bij te zullen zitten.

Een vijfde tijd werd neergezet door een andere R6 piloot, te weten Massimo Roccoli van Team Yamaha Italia die in deze test aantoonde constant te kunnen zijn. Achter Roccoli vinden we de eerste Ducati door een zesde tijd van Cristian Zaiser op de LBR 749R. Dat is het dan ook voorlopig want de volgende is de SC Caracchi van Josh Brooks op een drieëntwintigste plaats. Het Hoegee Suzuki Team kan terug kijken op een geslaagde test. De rondetijden waren goed en er is een goede setup gevonden voor de Suzuki"s. Barry Veneman reed zijn snelste tijd van de drie daagse test in de ochtend sessie. Met een tijd van 1"39.137 vinden we Barry Veneman terug op een negende positie.

Barry Veneman:

Vanochtend ging het erg goed en kon ik mijn tijd verbeteren. Jammer dat ik net geen 1"38-er heb gereden maar ik ben zeer te spreken over deze drie daagse test. We hebben vandaag alleen nog maar details veranderd wat gelijk merkbaar was tijdens het rijden. Al met al hebben we het gehele testprogramma dat we gepland hadden kunnen testen en alles is positief uitgevallen. Ik ga dan ook vol vertrouwen terug naar Valencia waar we op 23 april de derde WK Supersport wedstrijd zullen rijden.

Kai Børre Andersen wist zijn tijd van de ochtend sessie, ondanks een slippertje, te verbeteren en reed met een tijd van 1"39.277 naar een tiende positie op de ranglijst. 

Veneman en Andersen hebben een goede test achter de rug.

 Kai Børre Andersen:

Ik baal dat ik vanmorgen wederom in dezelfde bocht onderuit ging. Ik maakte een klein foutje en voordat ik het wist lag ik in de grindbak. Gelukkig heb ik niets en kon ik de ochtend sessie doorrijden. In de middag sessie was het een stuk warmer en ik had niet verwacht dat ik in die omstandigheden mijn snelste tijd van de test zou rijden. Ik was wel gefocust om een goede tijd neer te zetten maar de grip was een stuk minder dan in de ochtend. Desondanks kon ik een goede tijd neerzetten en ik denk dat we in de kwalificaties tijdens het raceweekend van 23 april in Valencia nog een stukje sneller kunnen zijn. De setup van de Suzuki is goed en ik kijk dan ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd.

Zijn hier nog verrassingen? Jawel, de prestaties van zowel William de Angelis, op de Intermoto Czech Klaffi Honda, als Tom Tunstall, op de Hardinge Ice Valley M. Honda zijn goed te noemen. Als ze deze vorm ook kunnen tonen eind April dan kunnen ze voor leuke uitslagen zorgen. Tegenvallers? Ja, de afwezigheid van Gianluca Nannelli. De wedstrijd op het Ricardo Tormo circuit van Valencia zal verreden worden op 23 april 2006. Voordat het team zal vertrekken naar Valencia zullen Ron van Steenbergen en Jarno van der Marel deelnemen aan de ONK wedstrijden welke verreden zullen worden op het Nurbürgring circuit in Duitsland op 15 en 16 april.

Tijden Supersport-training Valencia- woensdag:

 Pos. 
 Rijder 
 Merk/Team 
 Tijd 
 1   Charpentier S.   Winston Ten Kate Honda.   1"37.437 
 2   Curtain K.   Yamaha Motor Germany.   1"37.897 
 3   Sofuoglu K.   Winston Ten Kate Honda.   1"37.989 
 4   Parkes B.   Yamaha Motor Germany.   1"38.443 
 5   Roccoli M.   Yamaha Team Italia.   1"38.572 
 6   Zaiser C.   LBR Ducati Racing.   1"38.756 
 7   Harms R.   Stiggy Motorsports.   1"38.916 
 8   De Angelis W.   Intermoto Czech Klaffi.   1"38.970 
 9   Veneman B.   Hoegee Suzuki.   1"39.137 
 10   Tiberio Y.   Megabike Honda Team.   1"39.144 
 11   Vizziello G.   Yamaha Team Italia.   1"39.264 
 12   Andersen K.   Hoegee Suzuki.   1"39.277 
 13   Stigefelt J.   Dark Dog Stiggy Motorsports.   1"39.354 
 14   Tunstall T.   Hardinge Ice Valley M..   1"39.524 
 15   Fores J.   SLM Racing.   1"39.628 

Jaha Barry, je staat er echt wel tussen..kijk maar goed!